156 total views

Edilii localităţii se consideră lăsaţi la Sfântul aşteaptă în ce priveşte investiţiile în infrastructura de apă şi canalizare

ADI Apa CJ Valcea 5 oct 2015 1

După Fârtăţeşti, consiliul local al altei comune vâlcene analizează oportunitatea (sic!) retragerii din ADI Apa Vâlcea. La sfârşitul lunii septembrie a.c., primarul din Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă, a solicitat în scris conducerii asociaţiei de dezvoltare intercomunitară să precizeze dacă şi ce lucrări sunt programate a fi realizate în localitatea pe care o conduce, în cadrul proiectului cu finanţare europeană în valoare de 80 de milioane de euro aflat în derulare prin SC Apavil SA la nivel de judeţ. Conform adresei nr. 374 din 1 octombrie 2015 emisă de ADI Apa, sub semnătura directorului executiv Răzvan Ionescu, “în lista investiţiilor prioritare pentru perioada 2014 – 2020, pentru localitatea Stoeneşti nu sunt prevăzute investiţii”. Răspunsul a fost adus la cunoştinţa aleşilor locali, cărora le va fi supus atenţiei un proiect de hotărâre privind retragrea din ADI Apa.

Primăria Fârtăţeşti a ţinut la sertar luni de zile o hotărâre de consiliu local!

Amintim că, în şedinţa ADI Apa Vâlcea de marţi, 6 octombrie, preşedintele acesteia, primarul oraşului Brezoi, Robert Schell, a prezentat solicitarea comunei Fârtăţești (validată printr-o hotărâre a Consiliului Local din… iunie a.c.) de a se retrage din structură. ADI a pierdut o jumătate de an de activitate din cauza absenţei de la şedinţe a primarului Nicolae Voicescu, situaţie care, conform statutului actual, impiedica modificarea actului constitutiv al asociaţiei şi adoptarea anumitor hotărâri în lipsa votului unanim al tuturor membrilor înscrişi. “Am luat act de o hotărâre după care a trebuit să scotocim mult timp. Am pierdut timp preţios, aproape o jumătate de an şi îi transmitem domnului prefect, prin intermediul reprezentanţilor presei, prezenţi în sală, că are obligaţia de a lămuri situaţia şi a dispune măsuri. O vom face şi prin adresă directă. Dacă se va dovedi ca orgoliul primarului comunei Fârtăţeşti a avut ca efect şi pierderea unor sume, banii îi va plăti comuna Fârtăţeşti”, a declarat Robert Schell.
1,7 milioane de euro, suma care era alocată pentru lucrări de extindere a rețelei de apă şi canalizare din Fartăţeşti, va fi impărţită între ceilalţi membri ai ADI Apa.

În altă ordine de idei, preşedintele asociaţiei, Robert Schell, a reamintit celor prezenţi la întrunire, că se înregistrează în continuare întârzieri mari la încasarea cotizaţiei. Însuşi Consiliul Judeţean are de plătit sume consistente pe ani buni în urmă, fiind la zi numai cu cotizaţia pe anul în curs. În aceeaşi situaţie se află alte câteva localităţi.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.