262 total views

„În urma discuțiior cu mai mulți utilizatori facebook se conturează o posibilă faptă prevăzută de legea penală: este vorba despre modificarea fără drept a însemnelor oficiale ale Statului Român. Iar aceasta s-a făcut de către autoritățile locale, în deplină cunoștință a normelor și prevederilor legale. Pe scurt, este interzisă orice modificare a însemnelor Statului Român. Asta cu atât mai mult în cadrul manifestărilor oficiale, manifestări organizate de autorități locale sau alte autorități ale Statului Român”.

Așadar, atât Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea cât și Servicul Județean de Ambulanță Vâlcea, două instituții publice, au mofidicat forma tricolorului de stat prin adăugarea, ilegală, a unor înscrisuri pe stegulețele purtate cu ocazia unor manifestări: Primăria cu ocazia Zilei Imnului Național și Ambulanța cu ocazia Zilei Naționale a Ambulanței din România. La Ambulanță, nu știm ce a fost în capul managerului, dar la conducerea Primăriei aveam pretenții. Asta ne demonstrează încă o dată că primarul Mircia Gutău nu dispune de un consilier de imagine și continuă astfel să aducă în atenția opiniei publice gafe care îi afectează imaginea.

Nu înțelegem de ce firmele care le-au asigurat această personalizare ilegală nu i-au informat că ceea ce vor să facă contravine legii, dumnealor știind foarte bine ce și cum se personalizează. Ei pot fi sancționați se pare în egală măsură, cel puțin așa spun „invidioșii”…

Nu știm dacă se vor autosesiza instituțiile abilitate ale statului, dar aceste măsuri au fost criticate pe grupurile de socializare ca fiind unele luate „fără cap”, menționându-se deopotrivă că autoritățile ori nu cunosc legea ori o sfidează.

Iată dovezile celor prezentate

Legea nr 75 din 1994 privind abordarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României

Art. 1, Art. 5, Art. 20, Art. 24

http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=14530

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.