234 total views

Statistic, zece procente dintre români suferă de depresii în preajma Crăciunului. Cele mai expuse la stări depresive în perioada sărbătorilor sunt persoanele singure:cei divorţaţi, văduvi sau cei care s-au despărţit recent de partenerul de cuplu şi nu au pe nimeni în preajmă. Din fericire, din cele 548 de cazuri înregistrate în ultimele patru zile, la Serviciul de Ambulanţă Vâlcea, doar două au fost de suicid.

Vâlcenii se pregătesc de sărbători, ambulaţierii se pregătesc psihic pentru o avalanşă de cazuri. Serviciul de Ambulanţă Vâlcea a fost solicitat în perioada 12.12.2013-15.12.2013 de 548 cetăţeni ai judeţului. Doctorul Ioana Dincă, purtătorul de cuvânt al Serviciu de Ambulanţă Vâlcea, a declarat că şi în acestă perioadă au predominat afecţiuniile cardiovasculare, cele respiratorii şi neurologice, dar şi stările de inconştienţă şi traumatismele produse prin cădere accidentală/lovire.
Din fericire a fost înregistrat un singur accident rutier, soldat cu o victimă, un adevărat eveniment ţinând cont de nebunia generată de cumpărăturile de Crăciun.
În aceeaşi perioadă au fost înregistrate şapte decese, două intoxicaţii cu sodă şi monoxid de carbon şi două tentative de suicid, după acordarea de îngrijiri medicale pacienţii au fost transportaţi la spital.
Potrivit statisticilor, zece procente dintre români suferă de depresii în preajma Crăciunului. Cele mai expuse la stări depresive în perioada sărbătorilor sunt persoanele singure: cei divorţaţi, văduvi sau cei care s-au despărţit recent de partenerul de cuplu.
Cel mai bun remediu pentru depresivi este acela de a căuta compania rudelor sau prietenilor, spun specialistii.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.