287 total views

Liberalii devin din ce în ce mai penibili. După ce au declarat  Codul Fiscal  un succes al PNL, liberalii au ieşit din nou la rampă, la cererea preşedintelui Iohannis şi l-au declarat un pericol pentru România. Imbecilitatea este totală şi alimentată din plin de penibilul de la Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis, fost lider al PNL, care bate câmpii doar pentru a arăta naţiunii că există şi în realitate, nu doar pe facebook. Liderul de la Cotroceni nu a luat în calcul faptul că 85 din cei 106 de parlamentari PNL au votat Codul Fiscal.

Nitu-2015-c1Senatorul vâlcean Dan Niţu a considerat că nu se face să-şi lase preşedintele să se facă de râs singur şi i-a ţinut isonul cu riscul de a deveni mult mai penibil decât liderul său de partid. Acesta a declarat că nu este de acord cu actuala formă a Codului Fiscal, iniţiată de Guvernul României şi consideră oportună cererea de reexaminare a acestui act normativ formulată de preşedintele Klaus Iohannis.

„Susţin decizia domnului preşedinte Klaus Iohannis de a solicita reexaminarea Legii privind  Codul  Fiscal.  Într-adevăr,  adoptarea  acestei  legi  în  forma  actuală,  trimisă  la promulgare, ar însemna îndepărtarea de la acordurile stabilite cu Uniunea Europeană şi cu Fondul  Monetar  Internaţional,  dar  şi  încălcarea  legislaţiei  naţionale,  mai  exact,  a principiilor de disciplină bugetară şi sustenabilitate a măsurilor fiscale. În Senat, Partidul Naţional Liberal nu a susţinut adoptarea noului Cod Fiscal tocmai fiindcă acesta ar duce la un  dezechilibru  serios  între  veniturile  la  bugetul  de  stat,  pe  de-o  parte,  şi  cheltuielile planificate, pe de alta. Deficitul bugetar ce se preconizează, în situaţia în care Codul Fiscal ar intra în vigoare, ar conduce, printre altele, la îndepărtarea de unele din cele mai importante scopuri ale României: creşterea bugetului pentru apărare, aderarea la Zona Euro, crearea unui cadru fiscal stabil şi predictibil, atractiv pentru investitori. Sunt convins că dezbaterea pe  care  urmează  să  o  avem  în  Parlament  la  reexaminarea  acestei  legi  va  fi  una  foarte serioasă  şi  mă  aştept  la  atitudini  responsabile  din  partea  tuturor  colegilor  mei parlamentari.  Forma  actuală  a  noului  Cod  Fiscal  nu  are  în  vedere  nici  sustenabilitatea economică,  nici  angajamentele  internaţionale  asumate  de  România,  nici  contextual internaţional extrem de instabil din această perioadă”, susţine senatorul Dan Niţu.

Se pare că Niţu nu a aflat că pupincurismul bate de foarte multe ori cariera politică, altfel ar fi luat în calcul faptul că liberalii au votat în masă noul cod fiscal.

„85 din cei 86 de parlamentari PNL prezenți în Parlament la adoptarea codurilor fiscale au votat „pentru”. Guvernul României este obligat să țină cont de votul dat de Parlament și nu de opțiunile politice. De aceea, guvernul Ponta are toată legimitatea deciziilor, plecând de la ordonanțe la asumarea răspunderii în Parlament, să promoveze și să implementeze măsurile cuprinse în Codul Fiscal”, a declarat președintele interimar al PSD, Rovana Plumb, într-o conferință de presă.

Şi ca să nu cităm doar din PSD, cităm şi din PNL

„Partidul Naţional Liberal a iniţiat amendamentul privind reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie şi va vota pentru adoptarea noului Cod Fiscal”, spunea, în urmă cu mai puţin de o lună, copreşedintele PNL Alina Gorghiu, votul având loc pe 24 iunie. Atunci, 85 din cei 86 de deputaţi PNL prezenţi au votat pentru adoptarea Codului Fiscal, singurul care a votat împotrivă fiind Daniel-Stamate Budurescu, deputat de Bucureşti. Numărul total al deputaţilor liberali este 106. Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, nu s-a aflat la vot atunci. Printre cei care au votat „pentru” s-a numărat şi Ludovic Orban.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.