179 total views

Pesediştii se pot considera răzbunaţi, liberalii se sapă între ei pe unde apucă, chiar şi la conferinţele de presă. Săptămâna trecută, senatorul liberal Dan Niţu a pus tunurile pe propriul partid, implicit şi pe liderul PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, contracandidatul său la şefia Consiliul Judeţean Vâlcea.

Senatorul s-a declarat profund nemulţumit de modul în care liderii partidului administrează judeţul, în special de politizarea instituţiilor şi societăţilor vâlcene de către colegii săi de partid pe care o consideră o acţiune foarte proastă dacă nu are la bază şi o strategie de dezvoltare a judeţului, cum se practică în prezent de către conducerea CJ, de interimarul Gheorghe Păsat, care a făcut numai ,,lucruri rele”. Niţu a declarat că Păsat ar trebui să fie mai responsabil în luarea deciziilor.

„Sunt probleme şi la CET şi la RAJDP şi vor fi probleme şi la minele Berbeşti-Alunu. Ni le asumăm şi vor apărea disensiuni. Problema e să le rezolvăm cum trebuie, nu să ne mutăm oamenii noştri cu oamenii lor şi să nu rezolvăm nimic. Asta nu înseamnă că ce dorim noi acum sunt lucruri rele. Se pot crea nişte premize, cu nişte obiective foarte serioase, pe termen lung. Sper să fie aşa. Chiar dacă avem drumurile cum le avem în judeţ, nu avem bani să le finanţăm, dar dăm oamenii afară fără să găsim soluţii foarte serioase, să le punem la punct. Dăm numai proiecte pe termen lung, că o să facem cu fonduri europene într-o perioadă destul de lungă de timp”, a afirmat senatorul Dan Niţu.

Conştient că l-a luat gura pe dinainte în detrimentul propriului partid, Niţu a încercat să dreagă gafa prin aruncarea pisicii în curtea PSD, fostul aliat până mai ieri: „Este adevărat, trebuie să facem o strategie, acum suntem la guvernarea judeţului. Numai că vreau să vă reamintesc că, totuşi, 25 de ani, acest judeţ a fost condus de PSD, nu de noi. Eu, personal, vreau să spun că sunt probleme foarte grele şi trebuie să fim responsabili de aceste probleme. E mai bine să le spunem că sunt, că trebuie să fim responsabili de ele, să luăm măsuri să le eficientizăm. Decât să plece acasă 5000 de oameni, mai bine să plece acasă 1000 de oameni, dar cei 4000 să aibă garanţii, să poată să se ducă la bancă să-şi ia un credit, să poată să aibă o garanţie a zilei de mâine şi o situaţie foarte clară a judeţului Vâlcea. Şi să ne gândim foarte bine să aducem investitori, atât români, cât şi străini, şi să creăm alte locuri de muncă, care să dinamizeze, într-un fel, judeţul Vâlcea. Dacă situaţia de la Oltchim, de la CET, de la Drumurile Judeţene este una grea, asta nu înseamnă că nu putem găsi soluţii să dezvoltăm acest judeţ, începând de la pârtia de schi de la Voineasa, începând de la o şosea sau un drum expres către autostrada Piteşti-Sibiu. Să avem discuţii foarte serioase la ambasade, ministere, Guvern, cu proiecte foarte serioase care să creeze planuri serioase pentru investiţii în judeţul Vâlcea”, a precizat senatorul Dan Niţu.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.