Loading

Senatorii nu au putut ţine ieri şedinţa de plen din cauza absenţilor. Puţinii aleşi care au venit la serviciu au plecat acasă pentru că şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Senatorii sunt obişnuiţi cu – chiulul. La ora 10.00, în sala de plen era doar un singur parlamentar care vorbea la telefon.
Ordinea de zi avea 46 de proiecte care aşteptau votul senatorilor. Printre cele mai importante erau cel prin care se interzice exploatarea gazelor de şist, cel privind instituirea zilei primarului sau cel care prevedea obligaţia la nivel de primărie, de a se planta câte un pom după fiecare naştere înregistrată.

Senatorii vâlceni au avut o scuză şi nu trebuie să-i luăm în calcul la chiul, aceştia având ieri pe ordinea de zi proiectul cu numărul 47, proiect ce trebuia dezbătut cu ministrul cel nou al Economiei. Acest proiect care nu era trecut pe ordinea şedinţei de plen, a fost dezbătut la ora 11.30, unde prezenţa senatorilor vâlceni era importantă. Proiectul era simplu numit…SOLUŢII PENTRU SALVAREA OLTCHIM.

Ca cvorumul să fie îndeplinit şi şedinţa senatului să aibă loc, ar fi trebuit să fie în sală 88 de senatori. După apel, preşedintele de şedinţă, vicepreşedintele Nicolae Moga (PSD), a constatat că în sală se aflau numai 75 de senatori, insuficient pentru ca Senatul să lucreze în plen.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.