Loading

Comunicat de presă

Între localităţile din judeţul Galaţi care au avut cel mai mult de suferit din cauza inundaţiilor catastrofale de la jumătatea acestei luni s-a numărat şi comuna Costache Negri. Torenţii care s-au format în urma precipitaţiilor uriaşe au devastat localitatea, fiind afectate 341 de case, din care 220 nu mai pot fi locuite, iar 700 de oameni au rămas fără acoperiş şi fără resurse pentru hrana zilnică. 

„Am fost puternic impresionat de soarta acestor oameni loviţi fără milă de nenorocirea puhoaielor care s-au abătut asupra gospodăriilor lor şi, după ce ne-am consultat cu domnul Ştefan Luca, primarul comunei Costache Negri, am hotărât să le întindem o mână de ajutor, mai ales în alimente – a declarat dr.ing. Ion CÎLEA, preşedintele Organizaţiei Judeţene Vâlcea a PSD. La apelul nostru şi-au exprimat solidaritatea şi întreaga disponibilitate numeroşi oameni de omenie, membri şi simpatizanţi ai organizaţiei noastre. Împreună am reuşit să colectăm peste 3.100 kg de făină, 1000 kg cartofi, 6.102 borcane cu tocană de legume, 900 borcane cu gem de caise, 480 litri ulei, 2.120 cutii cu mazăre conservată şi alte însemnate cantităţi de mălai, zahăr, orez, pateu de ficat, apă minerală etc.”

Toate aceste produse alimentare au fost încărcate în TIR, care a pornit spre sinistraţii din comuna Costache Negri în dimineaţa zilei de vineri, 20 septembrie.

Din momentul plecării de la Rm.Vâlcea şi până la sosirea ajutoarelor la sinistraţi, secretarul general al Organizaţiei Judeţene Vâlcea a PSD, Dumitru PERSU, a ţinut permanent legătura cu însoţitorii transportului, precum şi cu autorităţile locale din comuna sinistrată, de unde primarul localităţii, Ştefan Luca, a mulţumit în numele celor care au beneficiat de ajutorul generos al vâlcenilor.

Biroul de presă al Organizaţiei Judeţene Vâlcea a P.S.D.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.