385 total views

Oltchim scoate o reţetă financiară fără precedent în handbalul românesc, dintr-un singur eveniment, prin calificarea în finala Ligii Campionilor. 650.000 de euro sunt garantaţi numai prin simpla prezenţă în ultimul act al competiţiei
Bonusurile financiare ale Oltchimului, în urma unei „duble“ câştigătoare cu Györ, vor proveni din alte zone. Cea mai importantă sumă o va încasa de la suporteri, în jurul a 500.000 de euro. Campioana României, în colaborare cu FRH, a anunţat că va organiza eventuala finală la Romexpo, o locaţie care va fi capabilă să găzduiască aproximativ 14.000 de fani. La semifinala cu Györ, cu 5.000 de bilete vândute, Vâlcea obţine aproximativ 200.000 de euro, astfel că la un număr de trei ori mai mare de spectatori în Romexpo, veniturile vor creşte pe măsură. Apoi, prin contractul de sponsorizare semnat cu Petrom, campioana României îşi asigură 100.000 de euro pentru accederea în finală şi încă 100.000 de euro pentru câştigarea trofeului. Toate aceste venituri sunt sigure, însă Oltchim îşi mai poate asigura eventuale câştiguri din publicitate, alte contracte de sponsorizare şi eventuale premieri.

La un prim calcul, Oltchim are garantaţi 650.000 de euro pentru intrarea în finală şi încă vreo 200.000 de euro pentru câştigarea trofeului. Un câştig record pentru o echipă de handbal dintr-un eveniment, dar totuşi mic în raport cu sumele vehiculate în fotbal.

Oltchim şi Gyor – cele mai bune, dar fără trofee

Oltchim şi Györ se află într o situaţie inedită înaintea duelului direct. Cele două formaţii sunt cele mai bune echipe din Europa în ultimii cinci ani, după punctele acumulate în Liga Campionilor. Atât Oltchim, cât şi Györ şi-au câştigat de cele mai multe ori grupele din care au făcut parte, dar de fiecare dată s-au împotmolit aproape când să pună mâna pe trofeu. Györ a ajuns mereu în semifinale în ultimii cinci ani, iar în două ocazii a jucat cu cupa pe masă. Oltchim a fost în patru din ultimele cinci semifinale, iar la rândul ei a evoluat într-o finală, în 2010. Interesant este faptul că, din punct de vedere al punctelor, Györ şi Oltchim sunt în faţa unui „careu„ din care fac parte şi ultimele trei deţinătoare ale Ligii Campionilor, Viborg, Larvik şi Buducnost. Concluzia? Nu contează să-ţi „rupi“ adversarii în grupe, ci cum stai cu psihicul şi cu forţele în ultimele două luni ale sezonului.
Sponsorul Petrom îi va echipa pe fani
Suporterii Oltchimului vor primi la meciul de sâmbătă 2.500 de baloane în formă paralelipipedică şi 2.500 de palme din plastic cu ajutorul cărora vor putea produce un vacarm de nedescris. De asemenea, sponsorul Petrom va oferi 4.000 de steaguri tricolore şi 3.000 de tricouri albastre

Campioana României nu are niciun motiv să-şi facă griji din punct de vedere al susţinerii spectatorilor la partida cu Györ, chiar dacă nu va evolua în propriul fief, la Vâlcea, unde este răsfăţată de fani. „Chimistele“ vor găsi în Bucureşti un public efervescent, 5.000 de suporteri fiind gata să le poarte pe braţe în manşa tur. Petrom, sponsorul principal al Oltchimului din acest sezon, a avut grijă ca spectatorii să aibă la dispoziţie tot arsenalul pentru a crea o atmosferă cum nu s-a mai văzut la „Polivalentă“.

Cei care vor veni la meci vor primi 4.000 de steaguri tricolore, 3.000 de tricouri albastre, 2.500 de stickere – acele baloane de formă paralelipipedică prin care se crează zgomot – şi 2.500 de palme din plastic. „Am vrut să le asigurăm fetelor cel puţin aceeaşi atmosferă ca la Vâlcea, să nu simtă nicio diferenţă din acest punct de vedere. Suntem optimişti în privinţa calificării, chiar dacă ne aşteaptă un meci foarte dificil. Noi anticipăm o finală Oltchim – Larvik“, ne-a declarat Răzvan Nicolescu, reprezentantul Petrom.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.