2,269 total views

…și plecând de la o simplă informație care vine din interiorul ANAF Vâlcea, cum că șeful administrației vâlcene, Gogârnoiu Gheorghe, le-ar indica unor angajați să renunțe la un proces, am făcut câteva verificări. În urma acestora am aflat că pe rolul Curții de Apel Pitești există un dosar deschis de Pîrîianu Mihai, șeful serviciului colectare și executare silită, având calitatea de contestator, împotriva DGRFP Craiova – intimat și angajații – intervievenți.

Așadar, angajații de la serviciu colectare și executare silită, coordonați de șef serviciu Pîrîianu Mihai, i-au făcut acestuia plângere acuzându-l de comportament abuziv, injurii ori decizii care nu aveau legătură cu jobul lor. În urma acesteia, șeful administrației la vremea respectivă, Pîrvulescu Virgil, întocmește un referat căruia îi atașează plângerea angajaților și îl transmite la Comisia de Disciplină, la Regionala Craiova. Regionala i-a audiat pe toți și astfel Pîrîianu a fost „tras pe dreapta” 6 luni de zile. Împotriva deciziei Regionalei Craiova, de a sta pe tușe 6 luni de zile, Pîrîianu înregistrează la Tribunalul Vâlcea dosarul nr 1117/90/2018 pentru „reabilitarea” corectă, dar pierde. Acum, surse din interior ne înformează că astăzi, vineri 6 septembrie, angajații au fost ținuți peste program, de către șeful administrației vâlcene, Gogârnoiu Gheorghe, pentru discuții de renunțare la litigiul mai sus menționat, lucru confirmat oarecum de Gogârnoiu care contactat telefonic la orele 15.04 minute a menționat că „acum 2 minute am ieșit din discuții”. Vinerea programul ANAF Vâlcea este până la ora 14.00 și pentru public și pentru angajați.

Așadar, întrebat dacă le-a sugerat angajaților să renunțe la proces, care are termen chiar vineri 13 septembrie 2019, Gogârnoiu spune „eu acum 2 minute am ieșit din discuții. Nu am avut discuții de acest gen. M-au întrebat dumnealor pe mine, că avem termen pe 13 septembrie… am avut o discuție profesională cu colegii, nu sindicală, că nu sunt sindicalist aici…eu nu pot să vă indic nimic dvs, știți ce aveți de făcut….asta le-am spus. Nici mai mult, nici mai puțin. Aceste lucruri care constituie inducere în eroare a unora sau a altora, nu-mi plac. Vă doresc o zi bună ”, conchide acesta.

Acum, când inspectorii au făcut plângerea împotriva șefului Pîrîianu, șef administrație era Pârvulescu, dar acum că în fruntea administrației a revenit Gogârnoiu care deține un portofoliu imens de relații, susținut fiind de toți, local de la Maria Tudor și până la Gutău Mircia, național până la Isărescu, unele lucruri trebuie să se schimbe. Astfel, „invidioșii” susțin că Gogârnoiu, prin Mutu de la Annabella, ar fi primit ordin de la Isărescu, să facă cumva și să-i potolească pe angajații pârâcioși și Pîrîianu să fie „albit”, pentru că dacă fiul dumnealui s-a căsătorit cu nepoata lui Isărescu, nu se impune să piardă un atfel de proces și nici să mai existe, că face neamul de râs. Și uite așa, Gogârnoiu cică ar forța inspectorii să-și retragă plângera împotriva lui Pîrîianu, chiar dacă dumnealui declară că discuțiile au fost de altă natură.

Ce ar avea Gogârnoiu de câștigat dacă rezolvă problema?

Se pare că miza ar fi o continuare a lui la șefia Administrației Județene a Finanțelor Publice Vâlcea și după ce iese la pensie. Omul nu vrea să se plictisească acasă și „interese marcante” îl vor acolo. E mare nevoie de dumnealui pentru că profesionalismul de care a dat dovadă când a fost nevoie, îl girează.

Contactat telefonic, Pîrvulescu Virgil nu a dorit să dea pentru TdV o declarație oficială pentru că se află în concediu. Vom încerca, însă, să obținem o declarație de la acesta când va reveni din concediu, pentru că Gogârnoiu nu este oricine și ne interesează punctul dumnealui de vedere, cu privire la cele care ne-au fost aduse la cunoștință, și prezentate în acest articol, dar și altele. Este cunoscut faptul că relația Pîrvulescu – Gogârnoiu „suferă” derapaje și pentru a nu știrbi imaginea celui mai „bun director de finanțe din țară”, în urma informațiilor pe care le primim de la nemulțumiții din administrația vâlceană, este imperios necesar să revenim și cu punctul de vedere al lui Pîrvulescu.

Pîrîianu Mihai nu a fost contactat pentru un punct de vedere deoarece nu deținem un număr de telefon al dumnealui și nici nu am reușit să-l facem rost. Dacă va citi acest articol și dorește să-și spună punctul de vedere, fiind direct implicat, i-l vom acorda fără nicio reținere.

Dosarul nr 1117/90/2018 se află pe rolul Curții de Apel Pitești, secția a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal, având ca obiect – litigiu privind funcționarii publici (Legea nr 188/1999) referat comisie de disciplină, stadiul procesual – Recurs.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.