147 total views

Un studiu realizat de publicaţia naţională “Gândul”, demonstrează cum şefii de CJ îşi cumpără, pe bani publici, ştirile pozitive pentru promovarea activităţilor.

Cumpărarea “ştirilor pozitive”, strategie în urma căreia fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, s-a ales cu un dosar penal, este în continuare o practică în judeţe. O demonstrează achiziţiile publice ale primăriilor şi Consiliilor Judeţene, instituţii care au îndreptat spre agenţii de publicitate sau direct spre presa locală aproape 20 de milioane de lei în anul electoral 2014.

La Vâlcea,  şefii de CJ au plusat, cumpărându-şi propriul panou publicitar. Gazeta de trotuar a înghiţit 142.000 de lei, adică 32.000 de euro din bugetul local “cu scopul de a aduce la cunoştinţa cetăţenilor hotărârile adoptate de Consiliul Judeţean”.

Dincolo de propria imagine, primăriile şi Consiliile judeţene au promovat, într-o mai mică măsură, şi proiecte locale, în cele mai multe cazuri ca urmare a componentei obligatorii de conştientizare publică pe care o au proiectele finanţate cu fonduri europene.

Citeşte continuarea materialului pe www.gandul.info.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.