63 total views

La punctul diverse de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean de ieri, 22 iulie a.c., preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, i-a surprins pe consilierii judeţeni făcând o propunere de ultimă oră şi anume, votarea unui acord de principiu pentru preluarea celor două bazine, Alunu şi Berbeşti.

“La ora actuală, s-au încurcat puţin lucrurile în legătură cu avizul. Ministerul Justiţiei are nişte probleme şi întârzie să-l dea…deşi a dat un aviz, nu este cel care trebuie. În condiţiile acestea, am făcut o adresă către dl. ministru al Justiţiei şi am cerut o audienţă să venim cu nişte argumente prin care să demonstrăm că trebuie să preluăm aceste două bazine – Alunu şi Berbeşti. Joi 24 iulie, la ora 10.00, am întâlnire acolo. Am convocat şi conducerea Complexului Energetic Oltenia şi CET Govora, dar şi pe directorul general cu privatizarea din ministerul Energiei. Am nevoie de la dumneavoastră, că ne acuză pe noi că autoritatea locală nu e de acord cu preluarea celor două bazine, am nevoie de un acord de principiu, dacă sunteţi de acord…bine’nţeles, şi să mă duc cu el şi să spun că, Consiliul Judeţean este de acord în principiu să preia această exploatare minieră”, a spus preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.

Consilierii PNL şi PDL nu numai că nu au votat acest acord de principiu, ci după câteva minute de discuţii în contradictoriu, s-au ridicat de la masa şedinţei şi au plectat. Aceştia spun că au refuzat să voteze deoarece, preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea a trecut un subiect atât de important la diverse, fără să anunţe, fără să detalieze sau fără să le dea câteva rânduri scrise prin care să li se explice aceste lucruri.

”Am refuzat să votăm din principiu, pentru că o chestiune de o asemenea importanţă de care depinde vieţile a mii de oameni şi mii de familii din judeţul Vâlcea, s-o treci la punctul diverse. În acest sens, noi am avut iniţiativa liberalii şi democrat-liberalii şi-am convocat pentru data de astăzi o şedinţă de Consiliu Judeţean Extraordinară, în care vom dezbate doar acest punct şi cu siguranţă vom vota acordul de principiu şi îl vom mandata pe preşedintele Ion Cîlea să meargă la Guvern să rezolve această problemă. Suntem pentru, dar nu facută pe genunchi, făcută cu temeinicie”, a declarat aseară la un post de televiziune local, consilierul judeţean PNL, Dumitru Tărăşenie.

Consilierii UNPR au refuzat să voteze…cine să-i fi supărat şi cu ce?

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.