288 total views

Urmează bătălia pentru şefia Organizaţiei Judeţene, în septembrie 2015. Deşi, încă din secunda doi a înhumării dr. ing. Ion Cîlea, deputatul Constantin Rădulescu a dorit să se aşeze pe scaunul defunctului pentru a da impresia de putere, nimeni nu l-a luat în serios. Ordonanţa traseismului lui Ponta s-a răsfrânt dureros asupra CJV ( Consiliul Judeţean Vâlcea).

Aliaţii de conjunctură au părăsit barca UNPR, cu toate declaraţiile de fidelitate veşnică date de generalul Oprea, iar vicepreşedintele Persu se menţine în funcţie, nu datorită capacităţii sale, ci pur şi simplu datorită interesului şefului liberalilor, deputatul Buican, de a ţine departe de frâiele puterii pe tovarăşii de drum, de conjunctură, proveniţi din fostul PDL. Astfel, menţinerea funcţiei lui Persu s-a facut cu preţul cedărilor, nepermise altădată, a şefiei deconcentratelor. Din acest punct de vedere, vorba pesediştilor din Râmnic: ‘’cu un aşa şef, mai bine lipsă!…’’. Tocmai degringolada creată pe fondul, şi a mişcărilor timide anti-Ponta, de la nivelul central al PSD, dar şi spectrul dezastrului la viitoarele alegeri, îi fac pe cei care au crezut în această formaţiune politică, să caute cu disperare alternative la fenomenul meteoric Costi. Probabil, că tocmai de aceea, senatorului Coca i se cere, din ce în ce mai insistent, să-şi asume responsabilitatea salvării a ce se mai poate salva din PSD la Vâlcea.

Până în prezent, senatorul pesedist nu a dat curs acestor invitaţii, la a prelua şefia partidului, dar va veni în curând o zi , în care va trebui să se decidă pentru că nu prea mai există siguranţa accederii într-un Parlament, care se prefigurează a fi drastic redus numeric. Poate doar votul pe liste să mai aducă ceva şanse, dar după actualul trend al PSD la Vâlcea, s-ar putea să vorbim la trecut.

Ceea ce este îngrijorător, în acest partid la Vâlcea, este tocmai criza de lideri. Perspectivele, de a avea succes persoane anonime pentru electorat, scad pe zi ce trece. Se ştie că notorietatea este una dintre elementele indispensabile într-o campanie electorală. Cu toată această penurie, zona de nord- vest a judeţului, îl impune din ce în ce mai mult ca o soluţie de avarie pentru PSD- ul vâlcean, pe Dumitru Pearcu, primarul comunei Tomşani. Abilul edil conduce comunitatea de 25 de ani şi cu siguranţă, cetăţenii l-ar vota şi în continuare.Abil, uns cu toate alifiile şcolii de partid, inteligent şi pragmatic, Pearcu este o voce în PSD însă, este o voce care se doreşte a fi auzită cât mai puţin de către neofiţii ajunşi în capul mesei. Aceasta şi pentru faptul că fiind impus de rezultatele obţinute în zona Horezu în atâţia ani, Pearcu vede şi critică greşelile în lanţ, făcute de la centru. Este aşadar, un incomod, dar care are dreptate şi care poate aduce voturi. Mai mulţi primari pesedişti cu care am discutat, l-au indicat fără rezerve pe Pearcu, drept singura persoană capabilă să scoată PSD- ul vâlcean din marasmul în care s-a afundat din 2012 încoace. Rămâne la latitudinea sa, dacă va accepta provocarea de a le spune public realitatea, epigonilor domnului Cîlea. ( George Danielescu)

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.