135 total views

La graniţa dintre Israel , Fâşia Gaza şi Cisiordania, armele au început “să cânte’ din nou.

După răpirea şi asasinarea a trei minori israelieni de către gruparea teroristă Hamas, urmată de răpirea, torturarea şi asasinarea unui minor palestinian de către extremişti evrei, armele au început din nou să vorbească între israelieni şi palestinieni.

Din păcate, între cele două popoare, se pare că limbajul armelor este singurul înţeles. Primii au acţionat teroriştii Hamas care au atacat teritoriul Israelului cu sute de rachete portabile, care au ţintit atât oraşele din sudul Israelului cât şi capitala Tel Aviv, precum şi oraşul Sfânt, Ierusalim.

Imaginile difuzate pe canalele de ştiri cu cetăţenii evrei intrând în buncăre în timpul alarmelor aeriene, ne-au translatat în timp în cel de al doilea război mondial, când asemenea scene deveniseră o obişnuinţă, atât pentru englezi cât şi pentru germani sau ruşi.

Statul evreu în tradiţia sa de a răspunde “Legii Talionuluui” şi-a trimis la atac cea mai bună componenţă a sistemului de apărare, respectiv, aviaţia care transforma uşor, uşor în ruine oraşele palestiniene, din Fâşia Gaza şi Cisiordania, iar la graniţe cu aceste două entităţi palestiniene, au fost masate 40 de mii de trupe, dotate cu cel mai modern armament de blindate şi infanterie.

Nu trebuie să fi un mare strateg să-ţi dai seama că Israel se pregăteşte de o invazie terestră pentru a elimina teroriştii Hamas de la graniţele sale.

ONU, prin vocea secretarului său general, sud coreanul Ban Ki-moon, a solicitat Israelului multă reţinere în aplicarea loviturilor împotriva palestinienilor. Interesant este că gruparea teroristă Hamas, nu poate primi acelaşi îndemn deoarece, ea nu este recunoscută pe plan mondial ca o entitate cu care se poate dialoga, ci ea a fost introdusă în gruparea organizaţiilor teroriste pe care fiecare stat caută să le termine. Şi dacă mai adăugăm că în statutul grupării punctul numărul unu îl reprezintă “ştergerea statului Israel de pe suprafaţa pământului şi eliberarea teritoriilor pentru a fi ocupate de palestinieni”, ne dăm seama că pacea nu va fi niciodată o alternativă pentru cele două părţi.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.