305 total views

Domnului primar al Municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău

Cu profundă dezamăgire am luat la cunoștință că dumneavoastră, în calitate de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, fiind prezent într-o emisiune live, la o oră de maximă audiență la televiziunea VTV (în 18 septembrie la ora 20.00 la emisiunea Obiectiv România), m-ați acuzat că v-am insultat și calomniat prin intermediul unei pagini de facebook. În aceeași emisiune m-ați amenințat, citez: “nu am ce căuta în Vâlcea“. Precizez că ați menționat numele și prenumele meu precum și locul de muncă și funcția pe care o dețin, deci orice confuzie este exclusă.

Domnule primar Mircia Gutău, din câte îmi aduc aminte, nu am comunicat niciodată cu dumneavoastră prin niciun mijloc, nici direct și nici indirect (prin intermediul altor persoane). După cum poate cunoașteți, eu nu sunt o persoană publică, nu am niciun fel de interese la Primăria Râmnicu Vâlcea, nu dețin societăți comerciale care să aibă interese sau măcar legături cu Primăria Râmnicu Vâlcea, nu am rude sau afini care să aibă interese legate de Primăria Râmnicu Vâlcea, nu am fost și nu sunt membru niciunui partid politic, nu am fost niciodată și nu sunt nici în prezent candidat la nicio funcție publică și din perspectiva acesta mi-e greu să înțeleg motivul pentru care dumneavoastră, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, faceți aceste insulte și amenințări cu referire precisă la persoana mea și îmi transmiteți că “nu am nicio șansă la primărie”.

Nu înțeleg de ce, înainte să trageți aceste concluzii, nu ați încercat să luați legătura cu mine, probabil toată presa locală are acces la numărul meu de telefon mobil, dar și foști și actuali colegi de serviciu. Nu era o problemă pentru dumneavoastră să vă luați informațiile direct de la sursă, eu răspund la toate apelurile pe care le primesc.

Domnule primar, vă somez public prin intermediul acestei scrisori deschise să prezentați dovezile despre care faceți vorbire. Dovada că eu, Dan Ceaușescu v-am insultat sau calomniat. Dumneavoastră știți mai bine decât oricine ce înseamnă ca asupra persoanei dumitale să fie făcute acuzații fără probe. Vă rog să prezentați probele care dovedesc acuzațiile făcute de dumneavoastră la adresa mea. Nu cred că un om ca dumneavoastră, cea mai mare autoritate din municipiul Râmnicu Vâlcea și un model pentru noi restul cetățenilor, ați lansat aceste acuzații publice la adresa mea având drept probă inepțiile apărute într-un ziar local, ziar cunoscut pentru faptul că publică frecvent neadevăruri, dar și că autorul materialului în cauză a fost în trecut sancționat în justiția din România tocmai pentru asemenea derapaje. Eu cred că dumneavoastră aveți dovezi indubitabile care vă sprijină acuzațiile, dovezi pe care vă solicit să le faceți publice.

Cât privește amenințarea pe care dumneavoastră, domnule primar Mircia Gutău, ați făcut-o cu referire directă la persoana mea, citez: “asemenea lepre nu au ce căuta în Vâlcea “ , din poziția în care ați făcut această afirmație, cea de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, mă aștept la orice măsuri din partea dumneavoastră sau a instituțiilor și autorităților pe care le conduceți (eu fiind prezent în Vâlcea aproape permanent, familia, prietenii și marea majoritate a cunoștințelor mele fiind în Vâlcea). Vizionarea emisiunii în cauză mi-a produs o stare permanentă de temere, simt că viața îmi este pusă în pericol în orice moment și din această perspectivă îmi rezerv dreptul de a mă adresa justiției.

Sunt contrariat și de faptul că răspunderea pentru presupusele mele fapte o extindeți apriori și către compania la care lucrez în prezent. Am lucrat și la alte companii, unele multinaționale, dar nicăieri și niciodată nu am întâlnit această “deducție logică”. Mentalitatea aceasta conform căreia “șeful“ îți controlează și opțiunile, convingerile și alegerile o credeam demult dispărută, odată cu cei care o practicau. În prezent oamenii nu au restricții de exprimare a opțiunilor lor atât în ceea ce privește alegerea politică cât și în cazul derapajelor societății în care trăiesc.

Totuși, eu am încredere în capacitatea dumneavoastră de a analiza această situație în integralitatea ei, înțeleg și că sunteți o persoană care are foare multe probleme de rezolvat și cred că, uneori, se poate să depășiți anumite limite fără intenția de a încălca normele legale și fără premeditare.

În acest sens aștept de la dumneavoastră până vineri, 27 septembrie 2019, un comunicat public prin care vă exprimați regretul cu privire la afirmațiile pe care le-ați făcut la adresa mea și recunoașteți că au la bază simple zvonuri fără acoperire. Vă rog să nu încercați să mă contactați în alt mod, cum nu am comunicat niciodată până în prezent cu dumneavoastră, cu atât mai mult nu avem de ce să comunicăm acum.

Cu aleasă considerație,

Dan Ceaușescu

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.