Loading

iar dacă s-ar suspenda campionatul, să nu se acorde titlul, în timp ce Verigeanu este pentru suspendarea definitivă a campionatului, temându-se ca regulamentul aprobat de CA să nu fie respectat și să apară alte criterii de departajare.

SCM Râmnicu Vâlcea: Verigeanu vrea suspendarea campionatului, Pera continuarea pe teren…

Federația Română de Handbal are ca obiectiv principal reluarea sezonului 2019-2020 în luna iunie, astfel încât toate deciziile în privința ierarhiei să fie luate în teren. Forul din Floreasca are un plan îndrăzneț, dar rămâne de văzut dacă poate fi și pus în aplicare. Cel puțin azi, nu există nicio informație certă, că în 18 mai se pot relua pregătirile, titrează ProSport.ro.

SCM Rm. Vâlcea și CSM Bucureti sunt la egalitate de puncte cu șapte etape înainte. Formația pregătită de Florentin Pera are golaverajul mai bun și avantajul meciurilor directe. Echipa lui Adrian Vasile mai are însă o restanță cu Unirea Slobozia. Poate fi decisă campioana după 75% din etapele disputate, chiar 70,83% în cazul echipei CSM București? Orice decizie ar fi luată, o echipă s-ar simți dezavantajată!

Iată cum a reacționat conducerea SCM Râmnicu Vâlcea

Florin Verigeanu (președinte handbal SCM Rm. Vâlcea):„Sunt pentru suspendarea definitivă a campionatului, nu avem alte soluții, nu ai timp fizic să mai joci. Ce susțin eu, să nu se intervină acum cu alte criterii de departajare care nu există în regulament. Pentru că în regulament sunt criterii de departajare. E clasamentul la zi, iar dacă este egalitate de puncte, contează golaverajul. La sfârșitul unui sezon, dacă există egalitate, contează meciurile directe. Deci sunt criterii de departajare. Dacă se ia clasamentul la zi, Vâlcea este pe locul 1. Dacă se ia clasamentul la golaveraj, Vâlcea este pe locul 1. Dacă se ia clasamentul la meciuri directe, Vâlcea este pe locul 1. Dacă se ia clasamentul la jumătatea campionatului, Vâlcea este pe locul 1. Dacă se ia clasamentul după cum a procedat Ungaria, Vâlcea este iar pe locul 1. Unde s-ar schimba regulile campionatului, să apară alte criterii, doar atunci ar câștiga CSM București… Campionatul suspendat, fără titlu acordat și ierarhia la zi care să conteze pentru următorul sezon, mi se pare cel mai normal. Orice, dar numai să nu apară alte criterii, să fie respectat regulamentul aprobat de Consiliul de Administrație”.

Florentin Pera (antrenor SCM Rm. Vâlcea): „Îmi doresc ca acest sezon să se termine pe teren, noi şi CSM Bucureşti suntem la egalitate de puncte, avem avantajul jocurilor directe, însă ele au un joc mai puţin disputat, se poate întâmpla orice până la final, s-a dovedit că oricare dintre noi se poate încurca. Însă, dacă s-ar suspenda acest campionat, cred că cel mai corect ar fi să nu se acorde titlul, să se păstreze ierarhia actuală pentru cupele europene şi să se caute soluţii pentru echipele de la retrogradare”.

Întreg articolul îl puteți citi accesând link-ul – https://www.prosport.ro/alte-sporturi/handbal/scm-rm-valcea-sau-csm-bucuresti-cazul-particular-care-ingreuneaza-sarcina-unei-decizii-transante-in-privinta-sezonului-2019-2020-ce-spun-partile-implicate-analiza-19012448

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.