489 total views

Pe pagina oficială a Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” Vâlcea, a apărut o informație despre cel de-al treilea curs din cadrul proiectului „Visual Library of Cultural Heritage” (Cheritage) car a avut loc în perioada 23-25 octombrie, la sediul organizației partenere Visoka Sola Za Storitve, din Ljubljana, Slovenia. Atașat informațiilor B.J.VL publică și câteva magini de la curs.

 

Suntem din nou informați de către angajatul bibliotecii, Bogdan Mărăndici, care are cu managerul bibliotecii Remus Grigorescu un conflict de muncă neterminat, despre faptul că Grigorescu și 5 (cinci) bibliotecare au lipsit de la program timp de 4 (patru) zile, fără a fi NIMIC consemnat în condica de prezență.

„Pe facebook-ul bibliotecii au fost postate câteva fotografii de la întâlnirea pe proiect desfășurată în Slovenia, în care nu apare NIMENI din delegația bibliotecii, în ciuda faptului că instituția noastră este coordonatorul proiectului. Este limpede că Grigorescu ascunde ceva. Poate fi faptul că Grigorescu a plecat fără aprobarea CJ Vâlcea. Poate fi (și) faptul că una dintre bibliotecare (Radi Mihaela) NU putea pleca, ea fiind gestionar în timpul unui inventar al unităților de bliotecă ce se desfășoară la secția unde lucrează”,declară Mărăndici.


„Va răspunde în fața instanțelor, în fața instituțiilor abilitate pentru astfel de informații denigratoare la adresa instituției. Sunt afirmații mincinoase și denigratoare și ca atare va răspunde”, insistă Grigorescu să ne informeze.


Tot angajatul ne spune că toate acestea i-au fost aduse la cunoștință președintelui Rădulescu căruia îi solicită, și de această dată, să dispună cercetarea condițiilor în care au lipsit de la program, în zilele de 22, 23, 24, 25.10.2019, angajații, conform condicii de prezență a instituției.

Textul publicat de conducerea Bibliotecii Județene

„23-25 Octombrie 2019: Activitate de învățare în cadrul proiectului “Visual Library of Cultural Heritage”

Tema acestei activități de învățare a fost “Fotografia pentru conținuturi digitale” participanții fiind instruiți cum să realizeze și să utilizeze fotografia pentru punerea în valoare a patrimoniului cultural național și european. Activitățile teoretice au fost însoțite de ateliere de lucru, în care cei prezenți au exersat diferite tehnici de realizare a fotografiei care au inclus: utilizarea unui anumit tip de obiectiv și a anumitor setări ale camerei foto digitale, a unor reguli de compoziție, precum și a unui set de efecte în etapa de post-procesare. CHERITAGE este un parteneriat format din opt organizații europene. Proiectul „Visual Library of Cultural Heritage” este finanțat prin programul Erasmus + și este inițiat și coordonat de Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” Vâlcea. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de doi ani (2018-2020) și vizează realizarea unei platforme on-line care va cuprinde cele mai importante elemente din patrimoniul cultural al țărilor partenere”.

Poate angajatul are dreptate în cele sesizate și transmise, pentru că observăm cum în text nu găsim un rând despre activitatea delegației vâlcene la acest al treilea curs al proiectului mai sus amintit și nici o poză care să reflecte participarea.

Remus Grigorescu, contactat telefonic susține că a fost în Slovenia, a participat la al treilea curs al proiectului european. Și cu doctoratul. Este explică în mare cum este și cu doctorarul în științe economice, un domeniu care este parte integrată în management, cum susține. „ Activitățile la bibliotecă sunt de natură culturală dar implică și activități economice și activități de reprezentare internațională. Derulăm proiecte de peste 1 milion de euro și ca atare că nu este… și acuzația lui mie mi se pare deja mai mult decât o modalitate prin care el nu face nimic. Nu dau nici un drept la replică, la astfel de indivizi, e treaba ta dacă publici și vrei să mă denigrezi ca imagine și dacă tu consideri că merită să publici așa ceva. E treaba ta! Nu fac eu politica editorială. El va suporta consecințele administrative, legale, dar asta nu înseamnă că tu trebuie să insiști cu astfel de prosti.

Remus Grigorescu, toate acestea se întâmplă pentru că acest angajat se simte ignorat de toți cei cărora le-a sezizat anumitele nereguli pe care el le consideră grave și anume – Constrantin Rădulescu, președinte CJ, Florian Marin, prefect, și care îi râspund în doi peri sau nu-i răspund deloc.

Noi ne dorim ca acest scandal să înceteze și lucrurile să revină la normal, dar se vede treaba că unul e mai căpos decât altul. Și pentru asta, Remus Grigorescu, nu cred că nu poți să te apleci puțin către angajat, să purtați o discuție civilizată, să-i arăți, cum e cazul acum, anumite informații despre deplasarea în Slovenia pentru a înțelege și a-i explica faptul că… greșește!

Și, poate măcar de această dată Remus Grigorescu, face un efort și transmite un punct de vedere cu privire la cele inserate. Considerăm că este chiar imperios necesar!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.