Raportul ANAF despre activitatea economico-financiară a CET Govora din 2014 a provocat schimbări majore în sistemul de administrare al societăţii. Specialiştii Consiliului Judeţean au decis dizolvarea Consiliului de Administraţie şi înfiinţarea unui Consiliu de Supraveghere şi a unui Directorat. Liberalii s-au bătut o săptămână pe cele cinci posturi de directori puse la bătaie în şedinţa CJ de azi.
Se pare că unul dintre căştigători este şi fostul consilier judeţean, Cristian Iliescu, de la PNL, care, pe surse, ar primi un post de director, la CET Govora, în schimbul prezenţei la vot.
Din explicaţiile şi informaţiile primite pe surse, care se bat cap în cap, nu ne-am lămurit dacă cei care au avut sau au relaţii contractuale cu CET-ul au drept de vot pe acest proiect, dacă sunt sau nu în conflict de interese. Dacă da, atunci consilierii Ioana Liţă, Gheorghe Păsat, Cristian Iliescu, iar gurile rele îi enumără şi pe Romulus Bulacu şi Victor Stănculescu – poate şi alţii – nu vor avea drept de vot, deoarece au avut un interes patrimonial la CET Govora în ultimii 5 ani.
Tot pe surse se spune că viitorul director general al CET Govora va fi unul dintre consilierii preşedintelui interimar Gheorghe Păsat. O informaţie greu de digerat de consilierii judeţeni ai PSD care au dat din nou în fierbere şi au promis că vor ieşi din nou din sala de şedinţă dacă informaţia cu pricina este corectă, şi dacă demisionarul Cristian Iliescu, angajat al CET Govora, va vota proiectul.
Decizia conducerii CJ Vâlcea are o oarecare logică, doar prin schimbarea structuri administrative a CET Govora se putea scăpa de fostul manager Mihai Bălan, demisionar fără voie de această dată, şi de ceilalţi membri neagreaţi care au refuzat comunicarea atât cu fosta, cât şi cu actuala conducere a CET Govora.