Loading

Apropierea sărbătorilor Pascale declanşează o nouă rundă de verificări a depozitelor de alimente, a spaţiilor de verificare şi a târgurilor de profil din Vâlcea

Directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea, Mihai Miclea, anunţă declanşarea unor noi serii de controale în unităţile de depozitare, comercializare şi de desfacere cu amănuntul a produselor alimentare. În afara depozitelor de alimente şi a magazinelor de profil, vor fi luate la pas şi târgurile din mai multe localităţi ale judeţului. Zonele Ioneşti, Drăgăşani, Horezu, Lădeşti şi Bălceşti au intrat deja în atenţia reprezentanţilor DSVSA.

Târgurile din comune şi oraşe, ţinute sub strictă observaţie

Controalele tematice ce se vor desfăşura în perioada imediată următoare nu vor scăpa din ochi nici activitatea desfăşurată în târgurile zonale ale judeţului. „Vom avea acţiuni periodice în târgurile din Ioneşti, Horezu, Lădeşti, Bălceşti şi Drăgăşani. Sunt zone cu o concentrare foarte mare de oameni, iar fiecare dintre aceste zone destinate comerţului cu amănuntul are un anumit specific. În Ioneşti, de exemplu se comercializează foarte mulţi mici şi carne de mici, la târgul din Lădeşti se vând foarte multe păsări, în timp ce în Horezu profilul este axat pe produse lactate”, explică directorul Miclea. Pe lângă acestea, depozitele de alimente şi magazinele alimentare vor fi, de asemenea, supuse unor controale riguroase. „Toate deficienţele constatate se vor sancţiona şi se vor da termene de remediere a acestora, respectarea acestora fiind verificată prin intermediul unor noi controale”, a declarat Mihai Miclea.

Mieii de paşte, sacrificaţi la ştrandul Ostroveni

Spaţiul destinat comercianţilor de carne de miel a fost amenajat în acest an în apropierea ştrandului Ostroveni din municipiul Râmnicu Vâlcea. Tot acolo a fost amenajat şi un spaţiu de sacrificare a acestor animale. „Am convenit cu Primăria Râmnicului ca spaţiul de sacrificare şi vânzare al mieilor să fie la Ştrandul Ostroveni. Activitatea se va desfăşura în perioada 29 aprilie-04 mai, după un program bine stabilit: de la ora 09 până la 18 în fiecare zi. Le recomandăm cumpărătorilor să nu achiziţioneze produse specifice acestei perioade care să nu fi fost supus unui control. Să nu îi  bucure un preţ redus şi să cumpere produse de origine şi calitate incertă”, a mai spus directorul DSVSA Vâlcea. Instituţia condusă de Mihai Miclea va prezenta, marţi, 23 aprilie şi raportul de activitate în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural. Astfel, au fost supuse controalelor DSVSA 21 din 23 de depozite frigorifice existente pe raza judeţului, 12 din 13 unităţi de reambalare, toate cele şapte pieţe engros, 481de abatoare din totalul de 539, 599 din cele 600 de unităţi de procesarea alimentelor, 204 din cele 208 exploataţii de animale din Vâlcea, 14 unităţi de procesare a laptelui, dintr-un total de 15 şi toate cele patru centre de ambalare a ouălelor. 2010 controale au fost efectuate în cele 781 de unităţi înregistrate cu risc scăzut, 570 în 95 de unităţi de risc mediu şi 36 de controale au vizat cele trei unităţi de risc ridicat de pe raza judeţului. 138.600 lei a fost valoare totală a sancţiunilor aplicate de compartimentele din cadrul instituţiei.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.