Loading

Angajații combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea își vor primi până marți, 90% din salariile aferente lunii aprilie, după ce Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea a anunțat că au virat deja banii în băncile la care au angajații conturi.

Purtătorul de cuvânt al AJOFM Vâlcea, Gabriel Albinaru, a anunțat luni că au fost virați deja banii pentru plata salariilor pe luna aprilie. “Astăzi au fost trimise ordinele de plată către Trezoreria Râmnicu Vâlcea. Cei 3.300 de salariaţi din Vâlcea şi Argeş îşi vor primi creanţele aferente lunii aprilie în proporţie de 90 %. Este vorba de peste cinci milioane lei din fondul de garantare al Agenţiei. Facem eforturi să acordăm şi diferenţa de 500.000 lei până la începutul lunii iunie.”, a declarat, reprezentantul AJOFM pentru ziarul „Timpul de Valcea“.

Suma totală alocată prin fondul de garantare al AJOFM Vâlcea pentru salariile Oltchim este de 16.603.810 lei.

În ciuda situaţiei foarte dificile în care se află, combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, care deține şi Divizia Petrochimică Bradu, este în continuare atractiv. Astfel, autorităţile centrale au primit zece scrisori de intenţie pentru privatizarea Oltchimului.

“În cazul Oltchim, scrisorile de intenţie au urcat la zece. Sunt investitori importanţi dinIndia, Azerbaidjan,Rusia,Qatar, Marea Britanie,Germania. Interesul este foarte mare. Sunt şi investitori dinIsrael.

În acest caz, va fi o formulă integrată prin care să preia şi Arpechim”, a declarat ieri ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.