161 total views

A simțit un imbold puternic spre lucru și și-a dorit din toată inima să ajungă să-și însușească un lucru prea mare, doar pentru a invidia pe cineva ori ceva, și nu și-a imaginat o secundă prin ce are să treacă. 

Numirea lui Ștefan Prală, în fruntea instituției publice ABA Olt, a trezit dintr-un somn, nu foarte lung, indivizi care „dormeau” confortabil pe banii statului și astfel informațiile „transpiră”.

Deși nu are mandat decât pentru trei luni, Prală primește ultimatum și este pe punctul de a pierde fotoliul mult râvnit pentru că, se pare, nu știe să gestioneze problemele instituției sau pălăria este mult prea mare. Ori, despre acesta putem spune multe, dar că ar fi inteligent, NU!

Articolul cu titlul „ANAR –ABA Olt – instituția bolnavă de cancer în stare gravă! Urmează faza terminală!” a deranjat atât de mult încât a doua zi, la primele ore ale dimineții, deși știa că se expune, Gutău Mircia a fost prezent în biroul directorului Prală, tunând și fulgerând.

Edilul nu a ținut cont și, nervos nevoie mare că toate informațiile care nu trebuie „transpiră”, s-a dus să-l „urecheze” pe Fane în direct și nu prin telefon (afacerile nu se fac prin telefon). Faptul că am solicitat informații despre construcția giratoriului din fața instituției și de care beneficiază proprietarii noului mall, a adus acestora un plus de nervozitate, după părerea noastră nejustificată.

Astfel, directorul Administrației are ultimatum să scape la propriu de Ilie Răboacă, deși noi știm că acesta este „controlat” de Băviță, cel care a întors instituția cu fundul în sus. Răboacă este la pachet cu Băviță și nu poate pleca decât cu el de mână sau deloc. În acest caz, problema nu se rezolvă prin regula de trei compusă formată din – concedii medicale, nemotivate, posibil incompetență – pentru că este combinată cu regula de trei simplă – Băviță. Este cunoscut nu doar la nivel de ABA Olt, ci și de ANAR, care va să zică oameni’i cui sunt, adică… Băviță și Răboacă ai lui Bica, iar Prală al lui Gutău.

Despre toate informațiile publicate are cunoștință și directorul ANAR – Victor Sandu – care se pare că e „terminat”, dar rezistă încă și speră ca directivele date să aibă rezultatul dorit altfel promite că va da cu bomba nucleară direct în sediul ABA Olt. Nu înțelegem reacția lui Sandu care se pare că s-a săturat de trepăduși, deși aceștia l-au susținut…

Acum, că tot vin Sărbătorile, poate în urma negocierilor i se va face o ofertă de nerefuzat angajatului Ilie Răboacă și va pleca fără prea multă gălăgie și astfel lucrurile ar putea reveni la normal. Dar, greu de crezut. Băviță va începe să plângă ca o fetiță. Lupta pentru putere este mult prea mare și nimeni nu va renunța atâta timp cât toți știu despre toți, pentru că nu-i așa…”pe șantaj se lucrează în această instituție”, cum bine menționa un angajat.

Totuși, important este ce vrea Sandu, Bica și Gutău, nu ce vrea Băviță ori Răboacă. Hai să fim serioși! Până și ei știu că doar sunt folosiți de aceștia.

Pentru cuplul Băviță-Răboacă ”statul paralel” aduce un venit substanțial din ”colectarea banilor” ce provin din Inspecția paralelă și care sunt vitali deoarece cheltuielile le depășesc cu mult veniturile legale. Și, să fie siguri că nimeni nu va ”călca” pe teritoriul lor și nu va accesa butoanele, l-au pus pe Bălașa șef birou cât sunt ei în concediile medicale și de odihnă. Pe holurile instituției Băviță ar fredona un referen interesant ce îi afișează un larg zâmbet pe față…” Sandule nici nu ști cât de mic începi să fii când Rovana va veni…

Vom reveni!

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.