282 total views

Joi, 5.05.2016 Sistemul de Gospodărire al Apelor Vâlcea-subunitate în cadrul Administrației Bazinale de Apă Olt, împreună cu Formația de Intervenție Rapidă, înființată în cadrul ABA Olt, au început lucrările de defrișare și tăiere de vegetație pe râul Olănești, în zona municipiului Râmnicu Vâlcea, respectiv malul drept spre podul de cale ferată, folosind și utilaje achiziționate prin proiectul „WATMAN –Sistem Informaţional pentru Managementul Integrat al Apelor – Etapa I”.

aba olt 1Pentru prevenirea blocării albiilor pe cursurile de apă din județul Vâlcea, unde au fost identificate zone critice S.G.A. Vâlcea desfașoară anual, îndeosebi primăvara acțiuni de curățare a albiei și malurilor în vederea asigurării unor condiții optime de scurgere a apei, de sporire a capacității albiilor de tranzitare a debitelor în timpul viiturilor, prin defrișări de vegetație arborescentă, tufișuri, curățat de buruieni, eliminări de blocaje, asigurarea secțiunii de scurgere la poduri și prin lucrări de salubrizare a albiilor și malurilor.
aba olt 2Menționăm faptul că întreținerea cursurilor de apă, inclusiv a văilor și a torenților are o importanță deosebită, reprezentând o măsură preventivă de apărare împotriva inundațiilor, constituind în același timp un obiectiv care este în permanență în atenția A.N. ,,Apele Române” cât și a factorilor responsabili de la nivel local.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.