Loading

…CJVL – CAS – SPITALE, instituții care, de câțiva ani, asigură servicii publice mai bune. Am putea spune că undeva există un consiliu constituit special în vederea dezvoltării colaborării în domeniul sănătății.

Avem manageri/directori de spitale ce se implică în identificarea modalităților prin care se pot transfera cunoștințe în dimeniul administrației medicale, precum și modalități de promovare reciprocă a drepturilor și intereselor autorităților locale. Așadar, pe agenda medicală sunt multe proiecte în desfășurare, proiecte de care vor beneficia vâlcenii și nu numai, proiecte care pun județul Vâlcea pe un loc respectabil, pe harta medicală. Spitalele din Râmnicu Vâlcea și din județul Vâlcea, prin Consiliul Județean, instituția care le are în subordonare, au parte de investiții serioase. În ultimii 4 (patru) ani s-a investit în reabilitarea clădirilor, în aparatură de ultimă generație – dotări speciale – dar și în ridicarea de noi construcții/clădiri medicale. Vedem un curs administrativ care ne demonstrează că toate structurile medicale au manageri care se implică și își doresc ca vâlcenii să beneficieze de servicii medicale de cea mai bună calitate.

Instituția care închide cercul administrativ medical este Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea (CAS), care prin conducerea sa asigură banii pentru finanțarea serviciilor medicale. Așadar, avem clădiri medicale reabilitate, construcții medicale noi, aparatură medicală nouă la toate spitalele din oraș și din județ, avem buget pentru finanțarea serviciilor medicale, prin CAS, dar avem și un mare minus – atitudinea anumitor medici și asistente în relația cu pacientul. O persoană are nevoie de a avea un anumit grad de empatie înainte de a putea să fie capabil să simtă compasiune. La noi, empatia cadrelor medicale cam lipsește, în ciuda faptului că au condiții asigurate de logistică și financiare.

Directorul Casei de Sănătate Vâlcea, Alin Voiculeț, susține că, atât timp cât va fi directorul acestei instituții, nu vor exista probleme în finanțarea serviciilor medicale. Transmite acest mesaj populației județului Vâlcea, dar și furnizorilor aflați în relație contractuală cu CAS Vâlcea. Recent a transmis la CNAS propunerile pentru rectificarea bugetului pe anul 2022, respectiv necesarul de fonduri pentru finanțarea serviciilor medicale contractate de către CAS Vâlcea, cu furnizorii de servicii medicale pentru toate domeniile de asistență medicală finanțate din FNUASS. A urmărit, prin solicitările de suplimentare a bugetului, ca necesarul de servicii medicale estimat, având la bază nevoile populației, să fie acoperit prin servicii medicale de calitate prestate de furnizorii care derulează contracte cu această instituție, în mod continuu, fără sincope generate de lipsa alocărilor de fonduri.

„CNAS prin fila de buget transmisă în data de 5 septembrie 2022, ne-a aprobat toate suplimentările solicitate față de alocările inițiale. În acest moment avem fondurile necesare pentru finanțarea activității până la sfârșitul anului pentru: unitățile sanitare cu paturi (publice și private), acoperirea alocației de hrană din unitățile sanitare publice, medicina de familie, investigații paraclinice (analize de laborator, imagistică și medicină nucleară), investigații clinice (pentru toate specialitățile clinice), medicamente cu și fără contribuție personală, asistența medicală stomatologică, dispozitive medicale. De asemenea, am solicitat la CNAS repartizarea sumei de 6.780.000 lei, fonduri necesare pentru plata indemnizațiilor de concediu medical aferente cererilor depuse de către angajatori și persoane fizice (care au încheiat contracte pentru concedii și indemnizații sau care au fost preluați în plată) până la data de 31.07.2022. Pentru trimestrul IV/2022, am solicitat suma de 16.000.000 lei sumă necesară pentru acoperirea cererilor depuse, dar și care se vor mai depune până la 30.11.2022.

Acoperirea nevoilor de servicii medicale ale populației în mod continuu, cu respectarea standardelor de calitate impuse de către dispozițiile legale în vigoare, rămâne prioritatea numărul 1 a instituției noastre în perioada următoare, datoria noastră este să asigurăm fondurile necesare finanțării serviciilor medicale prestate, datoria furnizorilor este să acorde servicii medicale care să acopere integral alocările bugetare. Ne dorim ca furnizorii, și aici ne referim strict la spitalele publice, să înțeleagă faptul că sumele alocate rămase neconsumate prin neacoperirea cu servicii medicale, sunt bani pierduți cu implicații majore pentru viitor”, explică Alin Voiculeț, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea.

Concluzia?

Zilele trecute spuneam că au venit bani pentru aparatură medicală, acum vedem că au venit bani și pentru finanțarea serviciilor medicale. CJVL-CAS-SPITALE- administrație bună pentru populație.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.