271 total views

Iubitorii de sport în aer liber sunt invitați în ultimul weekend al lunii august să intre în atmosfera Maratonului Olteniei 2017, un eveniment marca CEZ România care va transforma performanța sportivilor, la finalul evenimentului, în echipament medical pentru Centrul de Transfuzii Sanguine din Râmnicu Vâlcea.

Maratonului Olteniei revine la Râmnicu Vâlcea pentru al 5-lea an consecutiv, iar sportivii care s-au înscris și în acest an și-și vor testa limitele în MTB Cross-country pe două variante de traseu – scurt 33 km – lung 51 km și Trail Running – semimaraton 21 km – cros 11 km, au ocazia să transforme cursele la care participă în șanse la viață prin susținerea Centrului de Transfuzii Sanguine din Râmnicu Vâlcea. Contravaloarea taxelor de participare și cea a donațiilor individuale, dar și suma oferită de agentul economic CEZ România, va fi direcționată integral către dotarea cu echipamente medicale performante a CTS Vâlcea.

La conferința de deschidere a evenimentului ce va avea loc pe 26-27 august și care a avut loc în Parcul Zăvoi, de unde se va da și startul curselor, participarea oficialităților a fost una aproape inexistentă. Doar prefectul județului, Florian Marin a înțeles importanța evenimentului fiind prezent la conferință, iar din partea Primăriei și a Consiliului Județean au fost trimiși – Daniel Ionescu, respectiv Adrian Mihăilă. De la Centrul de Transfuzii Sanguine Vâlcea a participat șef centru, dr. Narcisa Ispas Ionașcu.

Daniel Ionescu în 24 de secunde a felicitat organizatorii, a apreciat această latură socială a competiției care a crescut de la an la an și a urat tuturor participanților ca cel mai bun să caștige. Reprezentantul primăriei nu a avut pentru agentul economic – CEZ Românian – care la finalul evenimentului va dona echipament medical în valoare de 15.000 de euro la CTS Vâlcea, nici un mesaj de mulțumire din partea edilului pentru ceea ce urmează ca acesta să facă în comunitatea vâlceană. Se pare că Mircia Gutău dacă nu are un interes personal, la un anumit eveniment, nu participă! Rușine adiministrației locale care nu a dat nici cea mai mică importanță acestui eveniment de marcă ce se desfășoară pe teritoriul municipiului Râmnicu Vâlcea. Pentru edil, locurile de joacă și parcările pe primul loc, iar sănătatea nu este importantă. Îi dorim să nu aibă nevoie niciodată de Centrul de Transfuzii Sanguine Vâlcea!

Adrian Mihăilă, reprezentantul Consiliului Județean Vâlcea, a menționat că este extraordinar de util, benefic, motivant și un exemplu de urmat ca un operator economic important, precum CEZ România, să întoarcă înspre comunitate sumele ce se strâng de la participanți sau din donații. Nici reprezentantul CJ nu a avut un mesaj clar de mulțumire pentru donația ce urmează să fie făcută pentru județul nostru de CEZ România. Pentru Constantin Rădulescu a fost mai important în ziua conferinței să fie sigur câți bani va baga în buzunar începând cu luna august, 13.050 de lei, deși activitatea în fruntea județului este una mediocră. Ce i-am urat edilului, îi urăm și șefului județului.

Florian Marin participând la conferința de deschidere a Maratonului Olteniei, a dat dovadă că a înțeles importanța evenimentului și a salutat în același timp inițiativa companiei CEZ România și anume, de a dona pentru al 5-lea an consecutiv aparatură medicală pentru sistemul sanitar vâlcean.

 

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.