197 total views

Comuna Vaideeni se numără printre cele mai curate localităţi ale judeţului fără inerentele cheltuieli de salubrizare. Primarul Daniel Băluţă a rezolvat problema prin aplicarea legislaţiei în vigoare, mai exact i-a pus la muncă pe beneficiarii de ajutor social. Toţi cei care primesc ajutoare sociale din partea statului sunt obligaţi, prin lege, să presteze un anumit număr de ore în folosul comunităţii.

În Vaideeni, cei mai mulţi asistaţi provin din rândul comunităţii rrome, aproximativ 1000 de persoane, mare parte dintre ei beneficiari ai unui indemnizaţii lunare în cuantum de 900 – 1000 lei, plus alimente, unii primind chiar mai mult. Primarul Daniel Băluţă a declarat că a avut ceva de muncă cu ei la început, dar în momentul în care i-a ameninţat cu tăierea alocaţiilor, mare parte din ei, se prezintă lunar la raportul primarului.

,,Am 1000 de rromi în comună, mulţi dintre ei primesc o indemnizaţie socială mai mare decât salariul unui angajat, cu toate drepturile oferite de stat, pe diferite legi. Media este de 900 – 1000 lei, plus alimentele şi alte ajutoare oferite de stat. Dacă statul nu le asigură venitul minim sunt în stare să-şi dea în cap. Partea proastă e că nu prea vor să lucreze în folosul comunităţii, şi nici nu vor să se angajeze pentru că aşa ar figura cu venit şi ar pierde ajutorul social care este mult mai mare decât salariul. Am rezolvat problema, în mare parte, le-am spus că le tai ajutorul, conform legii, şi s-au conformat. În present, localitatea e lună datorită lor, fac cu ei toate lucrările de salubrizare: curăţ drumurile, terenurile, fac rigolele, absolut tot.”, a precizat primarul Primarul din Vaideeni.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.