1,377 total views

Operatorul de salubritate ia peste un milion de lei de la municipalitate din cauza unui contract păgubos asumat de Gigi Matei şi Eduard Vîrlan

După ce au umplut oraşul de şobolani şi ne-au îngropat în gunoaie, Romprest ne ia şi banii, 1 milion de lei (10 miliarde de lei vechi), în baza unei recente Hotărâri date de instanţă. Succesul Romprest în instanţa de fond (Tribunalul Vâlcea, dosar nr. 415/90/2016), dacă rămâne definitiv şi irevocabil, riscă să pună o presiune fantastică pe balanţa de venituri şi cheltuieli a municipalităţii. Fostul primar interimar Gigi Matei (PSD) şi fostul viceprimar Eduard Vîrlan (PNL, actualmente consilier municipal ALDE) pot fi mândri de “isprava” lor.

Pretind peste 18 milioane de lei şi pentru transportul gunoiului la Bucureşti!

La iniţiativa primarului Mircia Gutău, Primăria Râmnicu Vâlcea a ajutat cam ilegal, luna trecută, şi Primăria Călimăneşti, cu nici mai mult, nici mai puţin de 7 miliarde lei vechi. Dacă pierde definitiv procesul cu Romprest, municipalitatea râmniceană va trebui să achite operatorului de salubritate Romprest, din cauza fostei conduceri interimare a administraţiei locale, încă 1 milion lei noi, sumă suplimentară câştigată de angajaţii lui Walter. Din această cauză, administraţia locală râmniceană riscă să intre la un moment dat în incapacitate de plată. Să vedem cine va sări atunci să ajute “primăria” lui Gutău.

În altă ordine de idei, Romprest se judecă la ora actuală şi pentru transportul pe care îl fac zi de zi la Bucureşti, pentru care cer decontarea a 455.000 lei doar pentru o singură lună, adică aproximativ 6 milioane de lei pe an şi un total de peste 18 milioane pe durata contractuală, 36 de luni!

Deci, contractul de salubritate al municipiului Râmnicu Vâlcea, oferit pe tavă celor de la Romprest va fi contractul care ar putea chiar falimenta Primăria Râmnicu Vâlcea.

Romprest, lăsată să-şi facă de cap în dispreţul legii, pe banii râmnicenilor

De când a venit primar, şi Mircia Gutău îi susţine nejustificat pe Romprest, lăsându-i să-şi facă de cap în toată staţia de compost de la Râureni, nu strict pe cei 100 mp contractaţi, unde ziua pescăruşii îţi scot ochii, atât de mulţi sunt (vezi aici imagini), iar noaptea zeci de şobolani se joacă în voie. Totuşi, ne punem încă odată întrebarea: De ce Mircia Gutău îi lasă în continuare acolo?

De altfel, potrivit presei naţionale, Romprest este operatorul care a făcut dezastru peste tot pe unde a obţinut licitaţia de salubritate (http://opiniabuzau.ro/bugetul-ora-ului-nehoiu-executat-pentru-miliarde-lei-vechi-pentru-c-primarul-milea-a-uitat-s-atace-la-timp-o-decizie-a-tribunalului-buz-u).

S-au strâns deja zeci de articole scrise numai de publicaţia noastră, plus zeci de imagini şi filme video prin care arătăm şi demonstrăm cum Romprest îşi bate joc de serviciul pe care îl are în administrare, salubritatea oraşului, din cauza contractului defavorabil municipalităţii obţinut în urma unei licitaţii cu cântec. Mai exact, grupul de firme controlat de Florian Walter a obţinut salubritatea oraşului chiar dacă nu aveau o staţie de sortare, tratare şi depozitare a deşeurilor şi nici nu au amenajat una. Un caiet de sarcini făcut de o firmă piteşteană, iar la Vâlcea o comisie incompetentă, al cărei preşedinte a fost nimeni altul decât viceprimarul în funcţie la vremea respectivă, Eduard Vârlan.

Gutău, senin: “Sunt şanse minime să întoarcem decizia primei instanţe în recurs”

“Vom ataca hotărârea, dar dacă pe fond s-a dat aşa sunt şanse minime să mai facem ceva, suntem obligaţi să le plătim pentru că ne blochează conturile, nu depinde de mine”, afirmă primarul Mircia Gutău.

În dosarul nr. 415/90/2016 de la Tribunal, obiectul procesului dintre operatorul Romprest şi Primăria Râmnicu Vâlcea a constat în pretenţia operatorului de a-i fi achitată o diferenţă pentru abonaţi necontractaţi de operator (20.000), fiind solicitată suma de 1.099.267,84 lei. Mircia Gutău susţine că “de la 1 ianuarie 2016, s-au încheiat şi contractele cu diferenţa” pentru persoanele fizice şi probabil şi juridice care nu aveau contract cu firma de salubritate. Cu alte cuvinte, edilul ne asigură că Romprest, acum că a câştigat acest proces, nu va deschide un altul pentru a cere diferenţa abonaţilor necontractaţi şi pentru anul 2016. Dar, dacă suma de 1.099.267,84 lei nu va încurca socotelile bugetare ale Primăriei Râmnicu Vâlcea, procesul pentru recuperarea cheltuielilor pe transport ar putea crea un blocaj serios. Suma totală se ridică la peste 18 milioane de lei adică, 4.000.000 de euro.

Mircia Gutău conduce o primărie cu probleme financiare foarte grave, dar nu pare îngrijorat din moment ce, în acelaşi timp, stoarce bugetul local prin cheltuirea banului public total aiurea. Balul primăriei, care a costat 600.000 de lei şi ajutorul de 700.000 de lei acordat Primăriei Călimăneşti sunt doar cele mai recente exemple.

Ca o comparaţie, în 2006 când operatorul de salubritate Urban a participat la licitaţie, în caietul de sarcini s-a stipulat că sunt 110.000 de abonaţi, dar nu a contractat pe perioada contractuală decat 76.000 de abonaţi pentru că atâţia erau şi nu au cerut niciodată diferenţa de bani până la 110.000.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.