287 total views

Garda de mediu a amendat şi Romprest dar şi DADP Râmnicu Vâlcea, administratorul staţiei de compost !! 60.000 lei fiecare !!! A 4-a amendă pentru Romprest pe nerespectarea condiţiilor din autorizaţia de mediu !! Oare ce mai urmează?

Imagini ŞOC de la staţia Râureni

123Situația salubrizării Râmnicului este extrem de critică. De când a câștigat licitația, respectiv în urmă cu opt luni, Romprest 4Energic SRL a primit trei amenzi de la Garda de mediu, însumând circa 600 milioane de lei vechi. Cea de-a patra amendă, pe 56care au luat-o ieri 24 martie, face cât toate celelalte la un loc. Aceeași amendă a primit-o și DADP, administratorul Stației de compost de la Râureni. Dacă Romprest își permite să plătească amenzi, e treaba lor, însă, în ceea ce privește DADP, e treaba noastră a tuturora, amenda urmând a fi plătită de Primărie, respectiv din buzunarele noastre.

De ce s-a ajuns la această situație? Este o întrebare la care ar trebui să răspundă reprezentanții Primăriei Râmnicului. Ei au licitat serviciul de salubrizare unei firme care n-a îndeplinit condițiile prevăzute în caietul de sarcini. Una dintre aceste condiții era ca Romprest Energic SRL, câștigătorul licitației (pe ce considerente?), să dețină Stație de sortare și să depună la groapa ecologică de la Fețeni, deșeurile selectate, respectiv compostul. Aici se naște o întrebare: a făcut Romprest dovada că are Stație de sortare? Din moment ce nu are așa ceva nici la ora actuală, înseamnă că nu a făcut această dovadă obligatorie criteriilor eligibile. O altă întrebare, sesizată și de directorul de la Urban, Dan Ceaușescu, se referă la stația de compost de la Râureni: dacă Romprest a fost desemnată câștigătoarea licitației, prin asta însemnând că a îndeplinit toate condițiile, de ce a fost nevoită Primăria să-i închirieze Stația de compost de la Râureni? Așa a fost oferta? La aceste întrebări ar trebui să răspundă Edi Vârlan și Maria Fieroiu, care au făcut parte din comisia de licitație. Tot ei ar trebui să plătească și amenda DADP-ului și nu noi, cetățenii acestui oraș, care nu avem nicio vină pentru inconștiența acestor funcționari plătiți tot din buzunarele noastre. Ar trebui să contribuie și viceprimarul cu atribuțiuni de primar, Gigi Matei, care în urmă cu câteva luni declara că la stația de compost de la Râureni ”nu se duce decât iarbă și crenguțe”. În realitate, Romprest depozitează acolo tot gunoiul din oraș, deci ”se duce” toate rezidurile, asfel încât la ora actuală Stația de compost de la Râureni fiind transformată în groapă de gunoi a orașului, gunoi care deja a intrat în putrefacție, iar gazele emanate reprezintă un pericol pentru locuitorii din zonă. Acesta a fost și motivul pentru care Garda de mediu a amendat atât Romprestul, cât și administratorul Stației, DADP, cu suma maximă de câte 60 000 de lei de fiecare.

”Ceea ce face Primăria acum la Stația de compost, este o bombă ecologică, o bătaie de joc la adresa celor care au pus în funcțiune această stație. Sunt maxim 4 Stații de compost, ca aceasta, în țară, e nouă, e modernă. Primăria a transformat-o în stație de transfer pentru Romprest. E strigător la cer, orice om de mediu îți spune că așa ceva nu este posibil! ISU trebuie să ia imediat măsuri, situația de acolo pune în pericol toată zona. Nu înțeleg, dacă oferta Romprest a fost cea mai bună și îndeplinea condițiile, de ce a mai fost nevoie de închirierea a 100 mp la Stația de compost de la Râureni? Primăria ar trebui să rezilieze imediat acest contract de închiriere pentru că nu are niciun interes și niciun câștig”, ne-a declarat în exclusivitate directorul comercial de la Urban, Dan Ceaușescu.
Chiar așa, ce câștigă Primăria din Actul adițional la contract, prin care închiriază Stația de compost de la Râureni, Romprestului? Până la clarificarea acestei situații, cetățenii acestui oraș se confruntă cu acest blestem al gunoiului și cu cel al unei Primării condusă de cea mai proastă administrație publică locală.

Aseară, în jurul orelor 19.00, la staţia de la Râureni era un scandal monstru, maşinile Romprest erau în acţiunea  “Încarcă-Descarcă Gunoi!!!”

Publicaţia “Timpul de Vâlcea” a intrat în posesia imaginilor de la faţa locului şi vi le prezentăm şi dvs.

Clik pe imagine pentru vizualizare clară

7

 

 

 

 

 

 

 

8

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.