Loading

Deputatul vâlcean cere un răspuns clar în privinţa dezvoltării proiectelor de turism în Vâlcea

Deputatul PDL, Romeo Rădulescu, cere lămuriri de la Ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, în privinţa continuării proiectelor „Schi în România” şi „Transalpina Ski Resort”, arătându-se dezamăgit de lipsa de interes a actualilor guvernanţi în specularea acestor investiţii în turism.
„Am adresat o întrebare Ministrului Finanţelor Publice, domnul Daniel Chiţoiu, prin care a solicitat clarificări faţă de continuarea Programului Naţional de Dezvoltare a Turismului „Schi în România“ şi finalizarea proiectului „Transalpina Ski Resort”. Totodată, am adresat rugămintea ca viceprim-ministrul să răspundă verbal, cât şi în scris, asupra informaţiilor solicitate, mai exact: modalitatea în care Guvernul înţelege să continue Programul Naţional de Dezvoltare a Turismului „Schi în România”, dar şi data când Primăria Voineasa va beneficia de alocare bugetară pentru suma restantă, necesară finalizării proiectului Transalpina Ski Resort, ţinând cont că judeţul Vâlcea se confruntă deja cu o situaţie economică grea, generată de insolvenţa combinatului chimic Arpechim – Oltchim, iar turismul este singura soluţie imediată de revigorare economică locală”, a afirmat Romeo Rădulescu. Primăria Voineasa înregistrează restanţe la plata facturilor emise de constructorul pârtiei de schi de la Obârşia Lotrului de peste 11 milioane euro. Totodată, şoseaua montană Transalpina este finalizată în proporţie de doar 80%, lucrările la aceasta fiind sistate. Ambele investiţii au fost considerată ca o metodă de relansare economică a nordului Vâlcii.

Americanii ne vedeau campioni în turism

Pentru a atrage atenţia asupra impactului economic al dezvoltării turistice, Romeo Rădulescu i-a adus aminte ministrului Chiţoiu de prognozele elaborate de specialişti din Statele Unite în urmă cu mai bine de un deceniu.
„La începutul anului 2000 se pronostica o mare şansă pentru turismul românesc. Un studiu elaborat de specialiştii americani anunţa apariţia pe piaţa vacanţelor de iarnă a două vedete de primă mărime – Andorra şi România. Pe ce se bazau? <<Amândouă ţările au un potenţial fabulos – afirmau respectivii specialişti – ce oferă condiţii de practicare a sporturilor din “sezonul alb”, aproape egale, la toate cele trei paliere ale munţilor – altitudine mică, medie şi de vârf>>”, a mai spus deputatul vâlcean.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.