176 total views

Deputatul Romeo Rădulescu vrea să-l vadă sărac lipit pe fostul edil Mircia Gutău, fostul său binefăcător. Acesta a iniţiat un proiect de lege privind îndepărtarea aleşilor cu condamnări penale din viaţa publică, dar nu a fost luată în seamă de cele două Camere ale Parlamentului. În final şi-a concentrat atenţia pe confiscarea averilor, considerată pedeapsa supremă. Deşi nu a dat nume, de teama unui proces în instanţă, toate datele duceau către fostul său şef de partid Mircia Gutău pe care-l vrea scos din viaţa publică şi cu averea la stat.

Deputatul Romeo Rădulescu, fost membru PDL, actualmente membru PLR, se bate pe ,,sticlă” cu fostul său şef de partid Mircia Gutău. Fostul PDL-ist ar vota legea pentru confiscarea extinsă a averilor cu amândouă mâinile, dacă ar rezolva ceva, şi dacă colegii din Parlament ar fi de acord cu el, doar pentru a-l vedea pe Gutău cu dosul gol.
Dar n-a fost să fie. Colegii din Parlament se uită la el ca prin sticlă, iar proiectul său legislativ a fost picat cu brio de toţi parlamentarii. Insuccesul a fost total, iar dezamăgirea pe măsură.
„Eu sunt pentru confiscarea averilor. Sunt foarte mulţi corupţi care nu şi le pot justifica. Dacă luăm declaraţiile de avere din Consiliul Local sau din Parlament, vedem că oamenii nu le pot justifica. Toţi spun: să-mi verifice veniturile că nu am nicio problemă. Scapă însă din vedere că, de fapt, se verifică cheltuielile, nu veniturile. PNL preia o lege la care Monica Macovei a fost raportor în Parlamentul European. Este vorba despre confiscarea extinsă a averilor. Dacă nu poţi justifica averea, e clar că ai păcălit statul cu ceva. Mi-ar plăcea să fie o astfel de lege. Totuşi, eu nu cred că parlamentarii îşi vor asuma o astfel de lege, pentru că foarte mulţi dintre ei au probleme. Am făcut acele proiecte de lege cu privire la administraţia locală. Au picat la Camera Deputaţilor pe bandă rulantă, nici măcar nu au fost discutate. La Senat, nici măcar nu intră pe ordinea de zi. E un subiect sensibil. În acele legi, se spunea că, dacă ai fost condamnat pentru corupţie, nu mai poţi candida pentru o funcţie publică. Mi se pare anormal ca, dacă ai furat o dată, de două ori, de trei ori din banul public, tu să vii să candidezi din nou, spunând că legea te lasă să candidezi”, a afirmat Rădulescu.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.