Loading

În perioada 23-24 octombrie 2013 s-a desfăşurat în Cehia, la Praga, Bursa locurilor de muncă PROFESIA DAYS, eveniment organizat în parteneriat cu rețeaua EURES Cehia.

La această Bursă au fost invitați reprezentanţi EURES din mai multe ţări UE – Marea Britanie, Germania, Olanda, Slovenia, Slovacia, România. Tot la acest eveniment au fost implicate mai multe companii din Cehia – Beaumax, LIDL, Penny Market, KFC, Faurecia, BILLA, HRM, NOVA, etc.
România a fost reprezentată de consilierul EURES din cadrul AJOFM Vâlcea şi un consilier EURES din cadrul ANOFM. EURES România s-a prezentat cu locuri de muncă din diferite domenii: IT (programatori), productiv (ingineri în diferite domenii, sudori, lăcătuşi mecanici), vânzări (directori vânzări, agenţi vânzări), alimentaţie publică (ospătari, barmani, bucătari, patiseri). De asemenea, consilierii EURES România au oferit servicii de informare, mediere şi consiliere atât cetăţenilor români, dar şi cetăţenilor europeni şi non-europeni din Republica Moldova, interesaţi de obţinerea unui loc de muncă în România. S-a prezentat şi o sesiune de informare „Condiţiile de muncă şi de viaţă din România” (prin prezentare PowerPoint).
Prezenţa reţelei EURES România la eveniment a fost importantă, dată fiind necesitatea actualizării informaţiilor pe care le au cetăţenii români şi străini cu privire la evoluţia pieţei muncii şi a oportunităţilor de ocupare din România. Au fost distribuite materiale informative referitoare la serviciile EURES România, precum şi broşura „Living and working in Romania”, aceasta din urmă fiind extrem de utilă pentru adaptarea cetăţenilor străini la piaţa muncii româneşti şi cunoaşterea aspectelor legale conexe angajării în ţara noastră.
Bursa a oferit posibilitatea de iniţiere de proiecte de cooperare cu ceilalţi membri EURES, precum şi cu diverşi angajatori cehi care şi-au manifestat dorinţa de a recruta personal din România prin intermediul reţelei EURES România .

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.