Loading

Edilul încarcerat a refuzat propunerea judecătorilor de a i se reduce pedeapsa în schimbul recunoaşterii vinei

Primul termen al procesului edilului vâlcean reţinut sub suspiciunea de luare de mită, Emilian Frâncu, a început, miercuri, 11 iunie, cu o ofertă din partea completului de judecători. Aceştia i-au propus primarului din Râmnicu Vâlcea să îşi recunoască vinovăţia, oferindu-i în schimb reducerea pedepsei cu o treime. Oferta a fost refuzată de apărătorii lui Frâncu, primarul din Râmnicu Vâlcea pledând în continuare pentru nevinovăţia sa.

Neagă mita, recunoaşte întoarcerea banilor

Emilian Frâncu pledează în continuare nevinovat, dar face un pas înapoi în faţa probelor depuse la dosar de DNA. Astfel, primarul Râmnicului a declarat că nu este vorba de luare de mită, dar a trebuit să recunoască faptul că i-a cerut arhitectului Sorin Dragoş Popescu să întoarcă o parte din suma contractului semnat cu Primăria Râmnicului pentru modernizarea zonei centrale a Râmnicului. „Indiferent ce se va intâmpla cu mine, o să spun toată viaţa că nu a fost vorba de mită. Recunosc intâlnirea de la hotel când i-am spus arhitectului să intoarcă comunităţii o parte din banii câştigaţi în urma proiectului. Nu pentru mine erau banii, era o sponsorizare pentru Zilele Râmnicului, sponsorizare legală, pe acte. Apoi, i-am spus să conctacteze o agenţie de publicitate pentru a promova proiectul. Asta pentru că tot spuneau toţi că nu se vede ce face administraţia publică locală condusă de mine”, a susţinut Frâncu în faţa magistraţilor. Apărătorii primarului reţinut pentru luare de mită au pledat pentru eliberarea sub control judiciar a acestuia menţionând că Emilian Frâncu nu reprezintă o ameninţare socială şi invocând nevoia fiului acesta de a avea ambii părinţi acasă în această perioadă.
Mâna dreaptă, mazilită pentru mărturie
Pe de altă parte, la postul TV Vâlcea 1, controlat de familia primarului reţinut, se înregistrează schimbări de trupe la vârful societăţii. Astfel, Aurei Constantinov, martor al acuzării în procesul intentat primarului i s-a retras dreptul de semnătură şi calitatea de administrator, în locul său fiind adus George Pirnea. Pirnea îşi începe mandatul sub coordonarea directă a soţiei primarului arestat, Droseta Frâncu, aceasta asigurându-i şi capitalul de 70.000 lei pentru revitalizarea postului TV şi de radio. Surse din cadrul postului TV susţin că Aura Constantinov îşi face deja bagajele şi se pregăteşte să părăsească localitatea. Următorul termen în procesul primarului din Râmnicu Vâlcea este marţi, 18 iunie.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.