4,151 total views

…descalificându-se în „dreptul la replică” remis, vineri 20 august. Expunerea de explicații pe care angajata Primăriei a înțeles să ne-o transmită, pentru a se apăra, nu este în avantajul ei. Nu inserăm aici nimic mai mult decât conținutul „dreptului la replică”, rezervându-ne dreptul de a reveni cu un alt articol de presă în care vom aduce în atenția opiniei publice detaliat cele remarcate. Cu documente și alte probe vom dovedi unde minte, ea căutând în acest „drept la replică” să ne insulte inteligența, nimic mai mult

DREPT LA REPLICĂ

În urma articolului apărut în data de 11 august 2021 în ziarul Timpul de Vâlcea, scris de doamna Claudia Diaconescu, fac următoarele precizări:

Angajarea mea la Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea s-a făcut în baza unui examen, îndeplinind toate cerințele postului scos la concurs (inspector debutant), la momentul respectiv. Sunt absolventă a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, absolventă a unui master în Ingineria Mediului la USAMV București și a unui master în Administrație Publică la Universitatea Constantin Brâncoveanu. Consider că am suficientă pregătire pentru a ocupa postul de inspector, pe care îl dețin, si pot dovedi cele scrise mai sus cu diplomele de studii.


În ceea ce privesc sarcinile de serviciu, tot ceea ce mi s-a încredințat a fost dus la îndeplinire fără reproșuri din partea superiorilor mei.


Referitor la afirmația că nu frecventez locul de muncă, menționez că sunt mama unui copil în vârstă de șapte ani și am beneficiat conform Legii 19/2020 (act normativ care prevede ca părintele unui minor sub 12 ani să fie plătit de angajator cu 75% din salariul de bază pentru fiecare zi liberă acordată, în perioada cursurilor online). Am beneficiat de concediu de carantină în urma infectării cu Covid 19, dar și de concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav. Aceste lucruri pot fi probate cu documente, mai cu seamă că pontajul se face electronic și aceste date pot fi verificate.

Apartamentul la care se face referire este un bun comun dobândit în timpul căsătoriei, în anul 2016. Am în proprietate un autoturism BMW achiziționat în 2018 printr-un credit de nevoi personale pentru care plătesc rate în prezent. Referitor la autoturismul Bentley a cărei fotografie a apărut în articol, nu este proprietatea mea, nici a familiei mele, ci a unui prieten care nu are nici o legătură cu instituția în care eu activez. Acuzația ,,excursiilor scumpe” este falsă, deoarece nu am părăsit teritoriul României de mai bine de doi ani. Copilul meu nu are bonă, acesta fiind înscris la un after-school, dar și dacă ar avea, nu ar face obiectul unei acuzații publice.

Referitor la ținuta mea, precizez că nu am avut niciun reproș din partea conducerii că ar fi una indecentă, iar în afara programului de lucru port o garderobă adecvată locului în care mă aflu. În cadrul instituției în care lucrez nu am avut niciodată vreun conflict cu colegii, în măsura în care sunt respectată, ofer la rândul meu respect. Precizez că nu sunt alcoolică, nu mă drogez si atașez acestui drept la replică un test antidoping făcut imediat după apariția articolului.

Nu consider că duc o viață de lux, dar nici nu pot fi învinovățită că provin dintr-o familie înstărită. Viața personală nu are de ce să privească pe cineva, sunt o femeie divorțată, deci liberă, sunt mamă și în același timp fiică. Nu m-am bătut cu nicio femeie din acest oraș pentru nimeni.


Am fost denigrată de o doamnă căreia nu i-am făcut rău vreodata și pe care, de altfel, nici nu o cunosc.


Imaginea mea a fost terfelită într-un mod pe care îl las la aprecierea instanței, de altfel, voi acționa în judecată jurnalistul semnatar și firma editoare. În încheiere vreau să fac o ultimă precizare: Doamna Diaconescu m-a făcut panaramă, tot dumneaei a oferit la finalul articolului o explicație din dicționar, potrivit căreia, panaramă – persoană ridicolă care se dă în spectacol printr-o conduită aberantă, femeie de moravuri ușoare”. A mai scris, cu trimitere la persoana mea, despre: ,,escorte plătite din bani publici”, ,,urcarea în lumea prostituatelor de lux”, ,,dame de companie” ș.a. La toate aceste afirmații pe care nu vreau să le calific în niciun fel, instanța își va spune cuvântul. Însă, moral vorbind, sunt uluită de faptul că o mamă poate scrie așa ceva despre o altă mamă, în spațiul public.

Pe această cale cer scuze familiei mele, instituției în care lucrez și colegilor mei pentru disconfortul creat în urma așa-zisului scandal de presă. Le mulțumesc anticipat pentru înțelegere!

vineri, 20 august 2021, Theodora Prală”

Theodora nu a auzit de expresia „dacă tăceai, filozof rămâneai!”…  

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.