247 total views

…iar prefectul are toate șansele să câștige în instanță procesul intentat „marelui” președinte de județ.

Este pentru prima dată, sau cel puțin așa știm, când un prefect acționează în instanță conducerea județului, pentru că din fondul aflat la dispoziția CJV, sumele alocate către UAT-uri au fost împărțite ilegal, nerespectându-se criteriile de bază. Conducerea CJ nu a înțeles că NU pe criterii politice se face administrație, ci pe criterii pur administrative.

Costea este prefectul care a decis că așa NU se poate, argumentat luând decizia de a face dreptate pentru toți primarii „prăduiți”. Prin acest proces, 100%, a început războiul între cele două instituții și evident între cei doi conducători de județ.

„Instituția Prefectului – Județul Vâlcea a atacat în contencios administrativ Hotărârea nr. 46/18.02.2020 a Consiliului Județean Vâlcea, ce privește repartizarea pe Unități Administrativ –Teritoriale a sumei de 27.316 mii lei din fondul aflat la dispoziția Consiliului Județean, întrucât aceasta prezintă o serie de elemente de ilegalitate.

Facem precizarea că atribuția care îi revine prefectului, de a verifica legalitatea actelor emise de autoritățile administrației publice locale, nu are nicio legătură cu gestionarea situațiilor de criză de la nivel național sau județean. Depunerea de către Institutia Prefectului a acțiunii împotriva acestei hotărâri, pe data de 13 martie 2020, fiind exclusiv din cauza reprezentanților Consiliului Județean Vâlcea, care au tergiversat trimiterea documentelor solicitate de către prefect.

Prefectul Tiberiu Costea a cerut transmiterea cu celeritate, la câteva zile după votarea hotărârii în ședința din data de 18 februarie 2020 (prin adresă din data de 21 februarie 2020), a documentelor care au fost avute în vedere la repartizarea sumelor diferențiat pe Unități Administrativ Teritoriale, însă Consiliul Județean Vâlcea a răspuns la solicitare abia pe 09 martie 2020 și a comunicat o parte din documente, restul fiind ridicate de reprezentantul Instituției Prefectului în data de 10 martie 2020.

În urma verificării acestor documente, s-a constatat că în niciunul dintre acestea nu se face dovada că s-a ținut cont de solicitările UAT-urilor pentru acordarea de sume pentru destinaţiile prevăzute și nici nu rezultă care au fost, în concret, criteriile pe baza cărora Consiliul Județean Vâlcea a repartizat, pe fiecare Unitate Administrativ Teritorială, suma de 27.316 mii lei. Prin urmare, prefectul Tiberiu Costea a decis să atace în instanță hotărârea Consiliului Județean Vâlcea și să ceară anularea acesteia”.

Acum, am auzit voci care spuneau că prefectul împiedică bunul mers al primăriilor, nimic mai adevărat, ținând cont de suma inexistentă pe care ar fi trebuit să o primească un primar și cu care nu ar fi putut face mai mult nimic. Dar, dacă un primar stă în suma respectivă înseamnă că nu e primar. Mai mult, peste 60% din primari nu i-am văzut să facă potecă pe la CJ, semn că se descurcă, iar restul de 40% deși tocesc mochetele instituției jumate din ei nu finalizează nimic. Și nu vrem să dăm exemplu de primari ce aproape zilnic pot fi văzuți în oraș.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.