267 total views

Ieri a avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului Municipal pe care mulţi o aşteptau ca fiind una furtunoasă, exact cum s-a şi întamplat. Deşi s-a întârziat intrarea în sală a consilierilor locali datorită negocierilor de dinaintea şedinţei, care nu au dus la nici un acord comun, deoarece pe ordinea de zi se aflau mai multe proiecte de hotărâri care nu aveau ce căuta, şedinţa a fost suspendată 20 de minute pe motiv că poate mai apar consilieri.

În speranţa că vor mai apărea dintre consilieri la şedinţă, s-a hotărât acordarea titlului de cetăţean de onoare a omului de afaceri vâlcean, Dumitru Crăciunescu, care ar fi trebuit să aibe loc la finalul şedinţei, speranţă care a prelungit amânarea în zadar, nemaiapărând nici măcar un consilier. Astfel au fost prezenţi la şedinţa extraordinară a CLM, 14 consilieri din 23, restul, scuzaţi fiind, ba de unul, ba de altul, că sunt în concedii sau plecaţi din ţară…să fie oare o cincidenţă? NU!. Se ştie clar, de ce nu au fost prezenţi toţi consilierii, doar trăim zile în care nimeni nu mai spune adevărul, nimeni nu mai are încredere în nemieni. Aceştia au lipsit cu bună ştiinţă nedorind ca anumite puncte de pe ordinea de zi, cum ar fi : tichetele cadou pentru angajaţii Sc Piete Prest, rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli la ETA SA, sau aprobarea proiectului ce viza organizarea unor evenimente de Anul Nou , să nu treacă.
Motivul real al celor nouă consilieri, majoritatea USL care au absentat, a fost punctul şase de pe ordinea de zi a şedinţei :Raport şi proiect de hotărâre privind organizarea unor evenimente în vederea sărbătoriri Anului Nou 2014, costul acestor evenimente susţin anumiţi consilieri locali, fiind exagerat, iar alţii susţinând că aceste avenimnete se pot face cu 40.000 – 50.000 de lei maxim. Suma cerută spre aprobare de către primarul Râmnicului a fost la sedinţa CL din luna noiembrie, 1 miliard lei.
Punctul cinci de pe ordinea de zi, unde angajaţii Sc Pieţe Prest, ar fi trebuit să primească tichete în valoare de 60 lei/angajat, nu a trecut din răutate şi interese politice care fac mai mereu mărul discordiei în orice şedinţă, fie ea a CL Râmnicu Vâlcea sau a CJ Vâlcea. Şi de o parte şi de cealaltă sunt proiecte supuse aprobării consilierilor care privesc toţi cetăţenii fie ei ai Râmnicului , fie ai judeţului. Din cauza acestor interese politice oraşul şi judeţul în anul 2013, care se apropie de final, pe plan administrativ a avut foarte multe si mari pierderi…
Angajaţii Sc Pieţe Prest, îndură zi de zi căldură , ploaie sau ger, ca oraşul să arate curat şi după un an de muncă grea şi batjocoritoare din partea unora, a muncii lor desfăşurate, aceste tichete cu o valoare chiar foarte mică, 60 lei/angajat…ar fi trebuit votate, lăsând la oparte alte interese şi ura dintre partide.
Punctul doi de pe ordinea de zi a creat cea mai mare dispută în ăedinţa extraordinară de vineri, 20 dec., a.c,. Acest punct nu a fost votat deoarece directorul Directiei Economico-Financiară, Lepădat Ion, nu a reuşit să se facă înţeles faţă de consilieri, ca aceştia să poată vota. Consilierii nu au fost de acord cu modul cum a fost redactat proiectul de hotărâre. Dacă rectificarea ar fi fost aprobată primăria şi-ar fi achitat o parte din arierate. Peste 3 360 000 de lei ar fi ajuns la constructorii care au executat lucrări prin oraş. De asemenea, profesorii din Râmnicu Vâlcea ar fi primit înainte de Crăciun aproape 1 400 000 de lei, drepturi salariale câştigate în instanţă şi plătite de la bugetul de stat.

La proiectul de hotărâre privind efectuarea unor plăţi din bugetul local, prin care mai multe fundaţii şi asociaţii au cerut sprijin material de la Primăria Râmnicului, s-a aflat şi solicitarea Fundaţiei Judeţene pentru Tineret care a cerut 4000 de lei pentru premierea unor elevi cu rezultate bune la învăţătură. Consilierii PSD au cerut ca aceasta solicitare sa fie scoasă din proiectul de hotărâre, ceea ce s-a şi întâmplat.

Consilierii municipali au fost deja convocaţi într-o nouă şedinţă luni 23 decembrie, începând cu ora 11.00, unde sperăm că vor ajunge la un acord… POLITIC.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.