175 total views

În ultima perioadă s-au vehiculat tot felul de nume din PSD, despre cine ar putea să fie succesorul preşedintelui actual al CJ Vâlcea, Ion Cîlea. Ultima variantă ar fi şi că, directorul DS Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu, ar putea intra în calcule pentru această funcţie.

Pe lângă faptul că pesediştii fac tot felul de calcule, şi din afară, se speculează numele Mihăilescu pentru CJV. Când spun din afară, cu siguranţă nu mă refer la omul de rând, ci la omul politic, mai exact, omul politic din opoziţie. Deci, opoziţia face speculaţii că PSD îl pregăteşte pe Mihăilescu pentru CJV. De unde… nu ştim ?
Pe acest subiect, i-am făcut o vizită domnului director al DS Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu, şi l-am rugat în calitate de politician şi nu de director al instituţiei mai sus amintite, să ne răspundă la câteva întrebări :

Domnule Mihăilescu, numele dvs. a fost şi se pare că mai este pe buzele opoziţiei, că sunteţi omul pregătit de PSD pentru CJV. Aş vrea să-mi răspundă omul politic Mihăilescu şi nu directorul Direcţiei Silvice Vâlcea, cum comentaţi aceste speculaţii ?

Speculaţiile nu le comentez.Opoziţia poate spune orice. Consiliu Judeţean Vâlcea are preşedinte în persoana domnului dr.ing. Ion Cîlea,care este şi președinte al Partidului Social Democrat Vâlcea.

Dumneavoastră, aţi luat vreodată în calcul că aţi putea fi un candidat la preşedinţia CJV sau la Primăria Municipiului ?

Nu. Acesta este răspunsul la acest moment ,dar şi pentru viitorul apropiat.

Sunteţi unul dintre vorbitorii PSD-ului în campaniile electorale. De aici să se fi tras o concluzie că aţi fi potrivit pentru o asemenea funcţie ?

Eu sunt unul,dintre mulţii susţinători , ai premierului Victor Ponta în campania electorală pentru alegerea Preşedintelui României.Am încredere şi susţin cu toate argumentele atunci când vorbesc, în presă, la TV, că proiectul pentru funcţia de preşedinte propus de Victor Ponta va creea premisele unei ţări europene. Prin acest proiect, domnul Victor Ponta ne propune un alt model de preşedinte care să asigure stabilitatea ţării, o bună colaborare cu Parlamentul şi Guvernul României, iar prin dialog implicând toate forţele politice şi sociale, pentru beneficiul tuturor oamenilor să ne regăsim mândria de a fi români.

Sunteţi consilier local la Primăria Rm. Vâlcea din partea PSD. Sunteţi un apropiat al lui Matei. Aici, vi s-a propus vreodată să fiţi de exemplu, viceprimar? De ce Vasile Cocoş şi nu Gheorghe Mihăilescu ?

Toţi consilierii locali din Consiliul Local al Municipiului Rm. Vâlcea ai Partidului Social Democrat sunt la fel de apropiaţi de dl. Gigi Matei. Noi am vorbit şi vorbim mereu de o echipă foarte unită, valoroasă şi cu mult respect pentru ceea ce face şi pentru misiunea politică asumată. Opinia mea este că, oricare dintre colegii mei din consiliul local( Olteanu Marin, Gherghinaru Ion, Amza Valeriu, Dobrete Adina) alături de dl. Vasile Cocoş, se pot înscrie cu succes la îndeplinirea unei asemenea demnităţi. La acest moment eu nu puteam îndeplini această demnitate, întrucât mi-am asumat un alt proiect, un alt drum pentru care am învăţat şi am muncit mult.

În încheiere, aş dori să-mi spuneţi, cum se împacă administrativul cu politicul, în persoana Mihăilescu ?

Cele două funcţii trebuie să se împace bine, întrucât una va fi consecinţa celeilalte. Politicul trebuie să ia decizii politice ( coduri, legi, acte normative, etc), iar administrativul trebuie să le aplice.În acest sens, cele două paliere ale vieţii publice, trebuie să colaboreze, iar ambele trebuie să răspundă necesităţilor oamenilor, a societăţii în general. Cred că la acest capitol mai este mult, foarte mult de muncă. Dar eu cred că, vom reuşi!

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.