227 total views

…la dezbaterea ce va avea loc joi, 5 octombrie, pe teme de importanță majoră pentru Râmnic!

Joi, 5 octombrie 2017, orele 17.30, sediul USR Vâlcea (Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 23. Invitat special: Ramona-Nicoleta Dinu -Senator USR de Constanța

USR Vâlcea are plăcerea de a-i invita pe toți cei interesați la o dezbatere pe o serie de subiecte de importanță deosebită pentru râmniceni. Invitați vor fi Doamna Ramona-Nicoleta Dinu, profesor universitar doctor la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Ovidius și Senator USR de Constanța si membrii Biroului parlamentar al Doamnei Senator.

Întâlnirea va avea loc Joi, 5 Octombrie 2017, orele 17.30 la sediul USR din Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 23, Râmnicu Vâlcea si va fi una organizatorica, având ca scop sa ne cunoaștem pentru a lucra împreuna in viitor, astfel încât sa avem reprezentare in Parlament, prin formularea de cătreinvitațiinoștri de întrebări/ interpelări/inițiative legislative pe problemele locale ale zonei.

Agenda discuțiilor va cuprinde mai multe teme de interes pentru vâlceni, printre care: educația, sănătatea, turismul, infrastructura, mediul de afaceri și mediul înconjurător. Vom aborda și subiecte legate de realizările, provocările și perspectivele Uniunii Salvați România ca partid politic, precum și chestiuni legate de activitatea parlamentară a USR. Agenda rămâne însă deschisă pentru toți râmnicenii interesați să pună întrebări și să abordeze probleme care pot fi adresate de USR ca partid politic și de parlamentarii USR.

Fondul discuțiilor îl va reprezenta educația din plan local și corelarea acesteia cu piața locală a forței de muncă, știut fiind faptul că printre principalele probleme cu care se confruntă cetățenii din Vâlcea se află disponibilitatea foarte limitată a locurilor de muncă pentru tinerii care își finalizează studiile (mai ales pentru cei cu studii superioare) și lipsa forței de muncă calificate în domeniile căutate de angajatorii din plan local. Consecințele imediate ale unei astfel de necorelări sunt evidente: exodul tinerilor calificați, șomajul celor care nu reușesc să se angajeze, stagnarea mediului de afaceri local, salariile neatractive.

Printre întrebările pe care le vom adresa pentru început doamnei Senator USR se numără așadar: Ce se poate face pentru o mai bună corelare dintre oferta educațională și oferta de locuri de muncă din plan local? Altfel spus, ce măsuri pot fi luate pentru o mai bună conectare a angajatorilor locali cu unitățile de învățământ și de formare profesională care pregătesc viitorii angajați? Vom încerca să aflăm dacă există soluții de natură legislativă care pot fi adoptate și puse în aplicare sau dacă soluțiile se află mai degrabă în mâinile părților interesate din plan local: primărie, unități de învățământ și de formare profesională, agenții ale forței de muncă, angajatori.

Lista întrebărilor rămâne însă deschisă. Toți cei care doresc să participe la dezbatere și care vor să semnaleze problemele cu care se confruntă sunt invitați să vină și să se alăture discuțiilor. De asemenea, ne puteți transmite întrebările voastre pe pagina de Facebook a USR Vâlcea: https://www.facebook.com/USRValcea/

Așteptăm cu interes întrebările voastre și vă așteptăm la dezbatere!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.