325 total views

…unde din banii contribuabililor, cei care conduc activitățile administrative ale orașului, organizează zaiafeturi, la care participă persoane de o calitate morală și profesională îndoielnică și care beau, mănâncă și se distrează pe fundal lăutăresc.

Actuala conducere a Primăriei Râmnicu Vâlcea a păstrat o formă rudimentară de trai și a reuşit să ţină populaţia într-o stare captivă, într-o paradigmă de tip „jupân – pălmaş”. Toate acestea pentru a le fi mai lesne să obțină controlul asupra municipiului şi voturile electoratului, deși vâlcenii au demonstrat că vor mai mult decât chermeze lăutăreşti, unde sinecuriştii şi curtea ţaratului de Vâlcea se ospătează din taxele și impozitele noastre.

Acesta este mesajul dur dedicat de USR administrației locale, primit în ajunul evenimentului „de marcă” cu o denumire schimbată de actuala conducere a Primăriei Râmnicu Vâlcea și anume, din „Balul Primăriei – cel mai mare eveniment anual caritabil al orașului”, în „Balul Primăriei”, ospăț cu lăutari și nimic altceva.

COMUNICAT DE PRESĂ – USR VÂLCEA

Privind Balul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea

„Într-un municipiu în care locurile de muncă sunt puţine şi cu salarii necompetitive, investitorii privaţi se numără pe degete, iar grupurile de interese politice au capturat administrația și guvernează în beneficiu propriu, nu credem că există un motiv serios de a organiza un bal orăşenesc.

Din nefericire, Râmnicu Vâlcea ocupă un dezonorant loc 40 din punctul de vedere al valorii salariului mediu. Investiţiile locale sunt relativ minore (trei parcări pe an şi patru locuri de joacă), iar cele mai importante se închid după ani buni de stagnare (8 ani pentru un pasaj, bretele şi 2,1 km de bulevard).

Toate acestea ne determină să spunem că NU este cazul unei noi chermeze orăşeneşti. Aceste „realizări”, prezentate ca „epocale”, se termină, de regulă, cu mese ca la petreceri regale. A devenit deja o cutumă a municipalităţii să organizeze DIN BANI PUBLICI astfel de zaiafeturi, în care persoane de o calitate morală și profesională îndoielnică, dar care conduc activităţile administrative ale oraşului, beau, mănâncă și se distrează pe fundal lăutăresc — dar din banii contribuabililor.

În acest sens, ne întrebăm, de ce este nevoie de încă o chermeză? Nu sunt destui folclorişti minori băgaţi în seamă, nu au fost chemaţi oare toţi muzicanții din judeţ să cânte? Condamnăm aceste manifestări pur și simplu voievodale, unde curtea feudală este chemată să joace, să râdă şi să aclame reușite mărunte ale ţaratului de Râmnic.

Din nefericire pentru acest oraş, administraţiile care s-au succedat în 30 de ani la conducerea sa nu au făcut nimic care să dezvolte durabil acest oraş și nu au schimbat mentalităţile. Au păstrat o formă rudimentară de trai, au reuşit să ţină populaţia într-o stare captivă, într-o paradigmă de tip „jupân – pălmaş”. Toate acestea pentru a le fi mai lesne să obțină controlul asupra municipiului şi voturile electoratului.

Din fericire, noua eră a informaţiei, societatea globală, căderea barierelor de informaţie, au reuşit în cele două scrutine din 2019 să elimine această izolare, iar vâlcenii au demonstrat că vor MAI

MULT decât astfel de chermeze lăutăreşti, unde sinecuriştii şi curtea ţaratului de Vâlcea se ospătează din taxele și impozitele noastre într-unul din cele mai sărace oraşe ale României.

Într-un oraș capturat de filozofia șpăgii și a pilelor, anul viitor avem de ales între două alternative: fie vom vira în direcția unei politici cinstite, sincere, profesioniste, fie vom rămâne să bâjbâim în continuare în bezna actuală a politicii dirijate de interese personale.

Doar o conducere locală cu viziune și voință politică reală poate orienta administrația publică înspre modelul unui oraș dezvoltat, așa cum își doresc râmnicenii. USR este viziunea politică a bunei administrații publice”, se arată în comunicatul transmis

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.