274 total views

Vineri preşedintele Traian Băsescu, a declarat după întoarcerea sa de la Bruxelles că “În cadrul Consiliului European de Iarnă am propus ca la Bucureşti să funcţioneze Agenţia Europeană pentru Criminalităţi Informatice”, exprimându-şi speranţa că hackerii vor trece de partea cealaltă a baricadei.

foto/mediatur.ro

România nu a fost întâmplător desemnată să găzduiască un centru care vizează colaborarea state membre ale UE pentru combaterea flagelului infracţiunilor cibernetice.

„Hackerville”, aşa cum au denumit ziariştii străini oraşul Râmnicu Vâlcea, este considerat „Capitala mondială a furturilor online”.

În vizorul hoţilor intră persoane din Franţa, Anglia, Germania, Italia, dar mai ales din Statele Unite. Potrivit poliţiei române, americanii reprezintă aproximativ 80% dintre victimele hackerilor din ţara noastră.
Ziariştii de la “Le Monde” au avansat chiar şi o sumă pe care hackerii din Râmnicu Vâlcea ar câştiga-o într-o săptămână bună: 100.000 de dolari.

În 2011 se estimează că un miliard de dolari a fost furat din America de către hackerii români.

De aceea, peste 600 de poliţişti din ţara noastră au fost antrenaţi de trupe speciale FBI pentru a lupta împotriva criminalităţii pe Internet, iar periodic echipe din SUA sosesc în ţara noastră.
România nu a fost întâmplător desemnată să găzduiască un centru care vizează colaborarea state membre ale UE pentru combaterea flagelului infracţiunilor cibernetice.

romanialibera.ro

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.