200 total views

Afacerea “Râmnicu Valcea 10X10” are ramificații care treptat ies la iveală. Achiziția albumului foto s-a făcut transparent, prin sistemul SEAP, și s-a adjudecat la prețul publicat, respectiv 70 lei/bucata, 1800 bucăți, cost total 126.000 lei preț fără TVA.

Nu discutăm cum această comandă a ajuns să fie adjudecată fără nicio reducere chiar de către Vila Press SRL, firma care editează Ziarul de Vâlcea, aflat în prezent în sfera de influență a primariului municipiului Râmnicu Vâlcea, Gutău Mircia. Dar, vânzarea de publicitate în acest album și încasarea de către prestatorul Vila Press SRL a sumelor rezultate din această activitate trebuie să fie analizată cu foarte mare atenție.

Vila Press SRL și-a însușit, cu acordul beneficiarului, în mod necuvenit, sumele încasate cu titlu de publicitate aferente albumului achitat din bugetul local. Aceste sume ar fi trebuit să revină de drept celui care a comandat și achitat albumul, respectiv Primaria Râmnicu Vâlcea, adică bugetului local.
Și asta NUMAI în condițiile în care beneficiarul și-a dat acordul în scris asupra faptului că prestatorul poate să introducă și alte pagini în album, cu titlu de publicitate, mai ales că tot beneficiarul a dat bunul de tipar PENTRU TOT ALBUMUL.

Această posibilitate era valabilă atunci când beneficiarul intenționa să finanțeze o parte a lucrării din surse alternative, adică publicitate. În acest sens această posibilitate era foarte bine detaliată în caietul de sarcini, iar condițiile de vânzare a publicității și de decontare a acestora de la prestator la beneficiar erau foarte clar menționate.

Practic, Vila Press SRL, cu acordul Primăriei, a vândut și încasat publicitate într-un produs care nu îi aparține, iar Primăria Râmnicu Vâlcea a plătit un produs care conține informații, poze și text, care nu îi aparțin.

Vorbim de un beneficiu necuvenit al prestatorului Vila Press egal cu valoarea spațiilor publicitare și articolelor publicate pentru terți în albumul foto. Vorbim de un prejudiciu pentru bugetul local egal cu aceeași valoare.

În calitate de contribuabili la bugetul local, solicităm de urgență un control al instituțiilor abilitate ale statului, în urma căruia să se verifice cele expuse , dacă bugetul local a fost prejudiciat.

Bănuim că prin atribuirea acestui contract anumite persoane beneficiază de protecție media.Există suspiciunea rezonabilă că acest contract a fost atribuit prin trafic de influență, faptă care în esență este un act de corupție, faptă săvârșită de persoane interesate.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.