Loading

…o ședință care putea fi susținută online/video cu toți consilierii județeni și nu adunați în grup!!! De aici tragem concluzia că administratorul județului, a investit în orice, dar nu în măsuri speciale în caz de, iată, situații ca cea în care ne aflăm. VOT prin mail, era o măsură la îndemână, fără costuri și legală. Și sigur s-ar fi găsit și altă variantă dacă se căuta, dar cine?

Am tras un semnal de alarmă prin articolul cu titlul „ Autorități! Președintele Rădulescu pune în pericol sănătatea a peste 50 de oameni”, dar nu a interesat pe nimeni și astăzi are loc ședința ordinară a lunii martie. Mai mult, Rădulescu susține, printr-un mesaj postat pe fb, că ședința ordinară, la care va participa un număr de 40 de persoane, se ține aplicându-se normele în vigoare, cu privire la instituirea stării de urgență la nivel național. Care norme?

Spune că ședința va fi transmisă online, dar nu indică și un link pentru a putea fi urmărită de cei interesați ori că se vor respecta precizările comunicate de către DSP Vâlcea, dar nu atașează informării postate, pentru veridicitate, nici o adresă a acestei instituții.

Această adresă clar nu există și nici nu ar avea cum pentru că nici o decizie locală nu poate bate Ordonanța Militară. Ordonanța Militară nr 2/21.03.2020 explică foarte clar că trebuie evitată alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane.

Art. 3 – (1) Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane.

(2) Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

Pentru sănătatea tuturor care vor participa la ședință, era obligatoriu ca aceasta să nu se țină decât în format online/videoconferință. Nimeni nu știe pe unde au fost cei 40 de cetățeni, în ultima perioadă, cu cine au interacționat, ce rude le-au venit din străinătate, dar astăzi vor sta în aceeași locație, fie ea și sala de spectacole a instituției CJV.

Informare Consiliul Județean Vâlcea

„Având în vedere normele legale în vigoare, cu privire la instituirea stării de urgență la nivel național, în ceea ce privește ședința ordinară a Consiliului Județean Vâlcea, care se va desfășura miercuri, 25 martie 2020, facem următoarele precizări:

– La ședința ordinară a CJ Vâlcea vor participa doar consilierii județeni, inclusiv președintele și cei doi vicepreședinți, secretarul general al județului și 5 funcționari publici din aparatul de specialitate al instituției;

– Ședința va fi transmisă online și se va desfășura fără prezența în sală a unor invitați și fără reprezentanți din partea presei;

– Pe parcursul desfășurării ședinței vor fi respectate precizările comunicate de către DSP Vâlcea, cu privire la acces, prezența în sală, precum și părăsirea sălii de ședințe după încheierea lucrărilor, în vederea respectării procedurilor legale cu privire la prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus SARS-CoV-2;”

Opinia mea! 

NU SE IAU MĂSURI STRICTE LA MOMENTUL POTRIVIT ȘI RISCUL CONTAMINĂRII BATE LA UȘĂ

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.