…și susține astfel că mai multe unități de învățământ din județul Vâlcea vor fi dotate cu echipamente digitale și nu numai.
Deși multe proiecte pe PNRR nu au fost aprobate pentru finanțare, din n motive, în mare parte prost întocmite, vedem cum CJ Vâlcea iese cu un comunicat de presă și anunță că în ședința extraordinară, din 28 martie, a fost aprobat un proiect ce vizează dotarea cu mobilier și echipamente digitale a unor unități de învățământ preuniversitar. Proiectul urmează a se depune în vederea finanțării prin PNRR.
Deci, avem aprobarea în Consiliul Județean pentru implementare, dar nu avem proiectul depus și nici certitudinea finanțării. Așadar, deocamdată, Rădulescu doar se laudă că va dota școlile! Ne dorim ca acest proiect să fie aprobat, să primească finanțarea prin PNRR, în primul rând pentru că majoritatea școlilor au nevoie stringentă de aceste echipamente, dar și ca Rădulescu să nu pice de…!!! Știe el ceva ce noi nu știm, niște negocieri politico-administrative!? Să vorbești cu atâta siguranță că vei avea 7 milioane de euro pentru dotarea școlilor, în condițiile în care nu se cunoaște dacă proiectul îndeplinește toate criteriile cerute, e suspect…
COMUNICAT…
Peste 7 milioane de euro, pentru dotarea unităților de învățământ din 37 de localități!
– 39 de unități de învățământ preuniversitar de stat din județ (37 localități);
– 2 unități de învățământ preuniversitar special (Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă și Școala Profesională Specială Bistrița)
– 5 unități conexe (Centrul Județean pentru Resurse şi Asistență Educațională (CJRAE) Vâlcea, Palatul Copiilor Rm. Vâlcea, Clubul Copiilor Drăgășani, Clubul Copiilor Horezu și Clubul Sportiv Școlar Rm. Vâlcea).
Acestea vor fi dotate cu mobilier, echipamente digitale, dar și cu materiale educaționale și sportive. În vederea facilitării procesului de învățare, laboratoarele de informatică din aceste unități școlare vor fi dotate cu laptopuri, sisteme de sunet, microfoane, proiectoare etc., iar sălile de clasă, atelierele și cabinete școlare vor primi echipamente specifice și digitale. Valoarea totală a cheltuielilor cu implementarea proiectului este de 34.638.877 lei (cca 7 milioane euro), din care valoarea eligibilă din PNRR este de 29.108.300 lei. Proiectul urmează a fi depus la Ministerul Educației, în scopul obținerii finanțării prin PNRR, și are o durată estimată de implementare de 19 luni.
Alunu, Băbeni, Băile Olănești, Boișoara, Bunești, Cernișoara, Copăceni, Costești, Fârtățești, Glăvile, Gușoeni, Horezu, Ionești, Lăcusteni, Lădești, Laloșu, Lăpușata, Mălaia, Măldărești, Mitrofani, Nicolae Bălcescu, Ocnele Mari, Oteșani, Păușesti Măglași, Pesceana, Prundeni, Racovița, Scundu, Șinești, Sutești, Șirineasa, Ștefănești, Titești, Vaideeni, Voicești, Voineasa, Zătreni, sunt orașele și comunele prinse în proiectul fără finanțare!
Ce să faci, n-ai ce să faci! Nouă ne plac comunicatele în care ni se spune că a fost obținută finanțarea pentru proiectul x, y, z… Așteptăm cu real interes comunicatul de presă cu obținerea finanțării, pentru acest proiect!