1,752 total views

…azi angajați contractuali în Consiliul Județean, mâine poate funcționari publici pe salarii impresionante, pentru activitate… lejeră, să spunem…

Consiliul Județean a organizat examen de promovare în grad profesional, cu încadrarea în fondurile bugetare alocate. Pe lângă condițiile de bază de desfășurare a examenului de promovare au fost și unele „indiscutabile” și anume :

– copii de pe rapoartele de evaluare a performanțelor profesionale individuale din ultimii 2 ani de activitate,

– adeverință eliberată de compartimentul resurse umane în vederea atestării situației disciplinare, în care se menționează expres dacă acestuia i-a fost aplicată o sancțiune disciplinară, care să nu fi fost radiată,

– dovada obținerii numărului de credite prin participarea la programe de formare, de perfecționare, seminare, conferințe, schimburi de experiență sau vizite de studiu, în condițiile legii sau a urmării unei forme de perfecționare profesională cu durata de minimum 30 de ore în ultimii 3 ani de activitate.

În urma verificării modului de îndeplinire de către candidat a condițiilor legale de participare la examenul de promovare în grad profesional, organizat în 4 iunie 2021, comisia de examen constituită prin Dispoziția președintelui, a constatat că sunt îndeplinite condițiile legale și a selectat dosarul de înscriere al candidatului Marius Scarlaciuc ca „admis”. În urma susținerii probei scrise, Scarlaciuc a obținut 70 de puncte și a fost „admis”.

Astăzi, 8 iunie, cu începere de la orele 13.00, candidatul va susține proba interviu, o probă pe care putea să o susțină la fel ca Andreea Popescu, adică imediat după proba scrisă, fiind mulțumit de punctajul primit, necontestându-l. Poate doar pe Andreea Popescu a „dus-o capul” să ceară interviul imediat după proba scrisă, să scape mai repede de „stresul” concursului, mai ales că informațiile apărute în spațiul public au cam „terminat-o” psihic, spun colegii ei de pe etaj care sunt tot mai nemulțumiți de noul comportament pe care îl afișează – agresivitate verbală – când frustrarea nu poate fi pusă în cuvinte, în primul rând.

Dar să revenim la Scarlaciuc Marius, candidatul de azi…

…care ani de zile a activat în presa locală, fiind cameraman al tuturor televiziunilor locale și câteva naționale, iar în 2016 s-a angajat cameramanul personal al președintelui Consiliului Județean – Rădulescu Constantin. Am încercat prin cererea adresată conducerii CJ VL, în baza Legii 544/2001, să aflăm mai multe despre încadrarea consilierilor lui personali, dar fără succes. Rădulescu susține că salariul, atribuțiile și funcția deținută de un angajat al acestei structuri administrative care se hrănește doar cu bani publici, sunt date cu caracter personal – „strict secret!”

Atunci, domnule președinte, de ce mai publicați declarațiile de avere în care putem vedea funcția, venitul salarial și multe alte informații – credite, clădiri, terenuri, numele copiilor, etc ? Vă întrebăm și în acest articol : când sunt informațiile cerute de noi, sau oricine altcineva până la urmă, date cu caracter personal, când decideți dvs ? Cât de reale sunt rapoartele de evaluare a implementării Legii 52/2003, privind transparența decizională în administrația publică, domnule președinte ?

Pe înțelesul tuturor, Rădulescu Constantin, președintele PSD Vâlcea, își fidelizează activiștii de partid oferindu-le posturi bine călduțe la stat, adică funcții publice bine plătite !!! Pe ce scară profesională ar putea urca Scarlaciuc ? De la cameraman la … ?

Și care or fi rapoartele de evaluare a performanțelor profesionale individuale din ultimii 2 ani de activitate sau numărul de credite prin participarea la programe de formare, de perfecționare, seminare, conferințe, schimburi de experiență sau vizite de studiu, în condițiile legii sau a urmării unei forme de perfecționare profesională cu durata de minimum 30 de ore în ultimii 3 ani de activitate ???

În loc de concluzii,

Scarlaciuc Marius, potrivit declarației de avere, este consilier ( bănuim unul din cei 6 ai președintelui, oficial nu avem nimic !), în 2020 venitul salarial declarat este de 45.250 lei, deci 3.800 lei /lună, iar examenul de „promovare” în grad profesional este pentru mărirea legală a salariului, poate fișa postului se va completa cu noi atribuții și responsabilități și poate se urmărește și din angajat contractual să devină funcționar public…

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.