135 total views

Grupul de la Cluj este cel care urma să beneficieze de contractul de 1,5 milioane de euro din energie. Romeo Rădulescu ceartă Parlamentul că nu se bate cu prietenii lui Videanu.

Deputatul Romeo Rădulescu spune din nou lucruri trăznite. Fost şi viitor membru al celui mai corupt partid din România al ultimilor 10 ani, PDL, actualmente PNL, timp în care băieţii deştepţi din energie au păpat miliarde de euro, Rădulescu face pe fecioara şi-şi admonestează colegii din Parlament că nu scapă populaţia de facturile de regularizare la energie. Cică fostul edil al Râmnicului nu mai poate tolera destabilizarea bugetelor familiilor din România, chipurile nefericite ale acestora îl stresează maxim şi-l obligă să-şi petreacă cât mai mult timp în străinătate.
,,Parlamentarii trebuie să înţeleagă că nu ne putem juca cu banii familiilor. Avem nevoie cât mai urgent de facturarea unitară pentru energie, astfel încât să scăpam de plăţile în baza regularizărilor. Tranşa estimativă pe care consumatorii de curent electric sau gaze trebuie să o plătească trebuie să dispară. Aşa cum am propus în proiectul pentru modificarea Legii energiei, nu mai putem tolera destabilizarea permanentă a bugetelor familiilor. Plăţile în baza regularizărilor îi obligă inclusiv pe cei mai nevoiaşi români să renunţe la cheltuielile alimentare, pentru achitarea facturilor la curent sau gaze. Aşadar, pe baza unui index citit lunar, populaţia nu va mai trebui să achite anticipat sau retroactiv sume estimate. În prezent, prin regularizare, oamenii trebuie să plătească într-o singură tranşă, pentru mai multe luni o sumă consistentă. Proiectul pentru completarea Legii energiei a fost prezentat în noiembrie anul trecut în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. De atunci, fac demersuri permanente în comisii pentru a fi avizat şi pus cât mai repede pe ordinea de zi a Senatului.”, spune deputatul într-un comunicat de presă.

Denunţări la DNA

Trebuie să-i reamintim că băieţii deştepţi din energie care au inventat tot felul de tertipuri pentru ţepuirea consumatorilor români fac parte din ,,Grupul de la Cluj”, grup format din fiul unui fost şef de serviciu secret, fiul fostului şef al Poliţiei Cluj, fostul şef de cabinet al lui Videanu şi o fostă angajată a DNA. Ioan Mihăilă, consilierul ministrului Energiei şi Eugen Brădean, fost membru în CA al Hidroelectrica au făcut obiectul unei anchete DNA încă din 2013. Cei doi au fost denunţaţi la DNA de Remus Vulpescu, membru în consiliul de administraţie al societăţii. Acesta ar fi urmat să primescă 1,4 milioane euro pentru a vota un contract de peste 260 milioane euro, în defavoarea Hidroelectrica. Mita a fost negociată la restaurant, reiese din interceptările făcute de anchetatori. Potrivit procurorilor DNA, Remus Vulpescu a fost abordat pentru prima oară în 8 octombrie de Eugen Brădean, director de furnizare al Hidroelectrica. Acesta i-a propus ca în schimbul unei şpăgi să fie de acord ca societatea să încheie mai multe contracte cu o firmă din Cluj. Ioan Mihăilă a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare, pentru dare de mită privind vânzarea de energie, iar Eugen Brădean a primit trei ani cu executare pentru complicitate la şpaga de 1,4 milioane de euro. Acesta este un caz, pentru restul poate să apeleze lejer la foştii şi viitorii colegi de partid, de la PNL.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.