211 total views

Constantin Rădulescu, a remis mass-media locală, în ianuarie, primul comunicat care deschidea seria unui lanț de comunicate și în care făcea referire la un „program amplu de colaborare și întâlniri” cu reprezentanți ai conducerilor instituțiilor, unităților administrativ-teritoriale, dar și cu agenți economici din județ, întâlniri pe care le-a demarat la începutul acestui an, comunicat în urma căruia i-am solicitat să ne răspundă la câteva întrebări referitoare la întâlnirea respectivă. Evident, dumnealui a ales și de această dată să ignore întrebările adresate public prin intermediul articolului, dar așa cum am promis, o să răspundem noi, în curând.

Ne-a demonstrat, atunci, că prima instituție a județului s-a transformat în agenție de publicitate, promovând oferta de lucru a unui agent economic privat și nimic concret despre rezultatul întâlnirii. Astăzi, același Rădulescu, remite un alt comunicat de presă și ne informează despre vizita pe care a avut-o la sediul Ciech Sodă, însoțit fiind de personal din aparatul propriu de specialitate al CJ și care continuă seria întâlnirilor pe care și le-a propus.

De data aceasta, întâlnirea de pe Platforma Chimică se înscrie într-un „program de consultări periodice” și nu într-un „program amplu de colaborare și întâlniri”, fiind una informală în care s-au schimbat opinii privind situația actuală și de viitor, dar a cui nu știm pentru că…sărăcie în informație. Mai spune, Rădulescu, că s-a discutat și despre „contribuția la rezolvarea problemelor de la cariera de calcar și despre un program de întâlniri periodice, pentru evaluarea stadiului acțiunilor comune pe care le desfășurăm, cu respectarea normelor legale”, fără a expune măcar un minim din problemele existente la respectiva carieră de calcar ori ce intenționează să facă în acest sens (concret cu ce poate contribui CJ), dar în schimb pune accentul și menționează faptul că acțiunile se fac „cu respectarea normelor legale”, de parcă ar avea și nelegale, precizând acest lucru. Este de prisos, în opinia noastră, să accentuezi că desfășori activități „cu respectarea normelor legale”. Dar de, consilieri pe măsură (sîc!) !

Rădulescu încheie scurta informare sub denumirea „comunicat” susținând că „Ciech Sodă SA şi Consiliul Judeţean Vâlcea colaborează în interesul vâlcenilor, deoarece consider că este de datoria mea să asigur o comunicare corectă şi loială în prezent şi în viitor”, uitând că este din 2016 președintele CJ, iar cei avizați știu la ce facem referire. Dar de, an electoral! Miroase a campanie cu efect de disperare.

Vă adresăm și de această dată câteva întrebări cu privire la întâlnirea pe de la Ciech Sodă:

1. Ce poate face CJ Vâlcea pentru rezolvarea problemelor de le cariera de calcar?

2. Ce fel de probleme sunt la cariera de calcar, concret?

3. Considerați că aceste informări, pe care doriți să le promovăm, asigură o comunicare corectă și loială, în condițiile în care nu dați nici un minim de informații?

4. Pentru credibilitate nu vedeți oportun ca un comunicat să fie însoțit măcar de o fotografie? Parcă în mass-media locală v-ați făcut debutul…

Sperăm ca următorul comunicat din această serie să fie mai bogat în informații și să fie însoțit de minim o imagine de la întâlnire, asta dacă nu ați concediat fotograful și consilierul de imagine. Oricum, să vă dea banii înapoi că aveți parte de o consiliere neprofesională spre neperformantă…

COMUNICAT

Întâlnirea a fost una informală şi am schimbat opinii privind situaţia actuală şi de viitor. Şi Ciech Sodă SA face parte din categoria partenerilor sociali, denumiţi generic de mine, întrucât cei care generează locuri de muncă pentru vâlceni ne sunt parteneri pentru crearea unui climat de stabilitate socială şi economică. Am discutat despre contribuţia pentru rezolvarea problemelor de la cariera de calcar şi despre un program de întâlniri periodice, pentru evaluarea stadiului acţiunilor comune pe care le desfăşurăm, cu respectarea normelor legale. Ciech Sodă SA şi Consiliul Judeţean Vâlcea colaborează în interesul vâlcenilor, deoarece consider că este de datoria mea să asigur o comunicare corectă şi loială în prezent şi în viitor. Platforma Chimică este inima economiei judeţului şi voi continua să am întâlniri cu agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea aici, indiferent dacă sunt privaţi sau de stat”.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.