1,579 total views

…ei plecând de la ședință la ordinul edilului, fără a procesa singuri dacă e bine cum procedează sau nu. Deputatul în fucție, Neață Eugen, spune că PSD va acorda bursă socială de 1000 lei/elev, în timp ce consilierii locali PSD nu au acordat burse elevilor, în ultimii 3 ani, acum tot ei, pesediștii din Consiliul Local Municipal Râmnicu Vâlcea, după ședință, au ieșit în spațiul online plângând cu lacrimi de crocodil că liberalii nu au votat achiziția de tablete pentru elevi. Care elevi, domnilor consilieri pesediști ? Cumva aceiași pentru care nu ați acordat burse în ultmii 3 ani și care v-au acționat în instanță pentru acest drept și încă se judecă cu voi ?

Mai mult, până la soluționarea tuturor verificărilor, în ceea ce privește ședința ordinară din data de 26 noiembrie, proiectul de hotărâre pentru achiziția de tablete a fost aprobat de cei 12 consilieri liberali, iar consilierii pesediști, nu au votat părăsind ședința la comanda edilului. Observăm că încă o dată, acești consilieri PSD s-au dus în CL să facă jocul primarului și în nici un caz să activeze în folosul cetățeanului. Pentru consilierii locali PSD, grupul de interese primează în fața cetățeanului.

Totuși, m-am oprit să citesc o postare a unui consilier local PSD, cu privire evident tot la proiectul de achiziție tablete, și mare mi-a fost mirarea să văd că pune accentul pe transparență spunând – „pentru că dorim, să fim transparenți, așa cum am fost întotdeauna”. Niciodată acest consilier local, pe numele ei – Adina Dobrete (protagonista postării), niciodată în CL, din legislația 2016 – 2020, nu a deschis gura să-și spună punctul de vedere pentru nici un proiect și nu a postat niciodată nici cel mai mic comentariu la ce proiecte a probat sau ce se decide în CL, adică să ofere transparența de care vorbește.

Dobrete, și nici ceilalți consilieri PSD, nu are nici un raport de activitate depus pe pagina oficială a Primăriei, dar acum plânge că nu se vor lua tablete pentru copii, în condițiile în care nu poate să discearnă singură dacă ședința a fost una legală sau nu, după atâția ani în CL (3 legislații, 12 ani), dar se ridică la comanda edilului și părăsește ședințele. O singură dată am contactat-o pentru un punct de vedere (a fost suficient să-mi formez o opinie), cu privire la un proiect de hotărâre, și nu a putut răspunde la o simplă întrebare susținând că nu este lider de grup și ca atare nu are voie să dea declarații de presă.

Contactând liderul de grup, acesta mi-a spus că trebuie să-și întrebe șeful de partid dacă are voie să dea declarații la presă. Să mai spunem că vorbeau la telefoanele plătite din bani publici? Să mai spunem că atunci când ajungi consilier local activezi pentru cetățean și nu pentru partid? Să mai spunem că nici un consilier local PSD nu a deschis vreodată gura în CL ? Este cunoscut tuturor că PSDiștii din CL au fost muți 4 ani de zile.

Tot circul pentru tablete pe care îl fac consilierii PSD, în spațiul online, este doar pentru a discredita majoritatea din CL, care este formată din consilieri liberali, fiind campanie electorală și în speranța că văicărelile lor publice, dar jenante, vor scădea din votul PNL. Acesta este adevăratul motiv pentru care consilierii PSD plâng pe conturile lor de fb.

Acesta este profilul politicianului PSD care ne cere votul, pe 6 decembrie, folosindu-se de copii, bătrâni și asfalt electoral…

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.