Loading

…care pentru votul ce-i poate urca din nou, pentru următorii patru ani, în fotoliile călduțe din Parlamentul României, unde freacă menta (activitatea lor publică și extrem de slabă pe care o regăsim pe site-ul oficial al camerei unde activează- Senat sau Camera Deputaților – demonstrează acest lucru), mint copiii. Acești candidați care în patru ani de mandat nu au făcut nici măcar o conferință de presă sau să remită comunicate de presă către media locală, acum s-au gândit să-și facă campanie folosindu-se de copii, mințindu-i.


Școala în prim-planul programului nostru electoral

Sistemul de burse acordat elevilor trebuie să fie mai generos și mai nuanțat. Vom acorda o bursă de asistență socială (1000 lei/lună) pentru elevii care provin din sistemul de protecție instituționalizat și vom acorda burse sociale, de studiu, de merit și de performanță în cuantum de 32-40 % din salariul minim net pe economie. La întoarcerea elevilor la școală și pentru tot timpul care va urma, elevii trebuie să beneficieze de transport gratuit, atât în perioada cursurilor cât și a vacanțelor școlare. Mișcarea liberă a școlarilor, a elevilor, a liceenilor și a studenților face parte tot din procesul de instrucție și de educație, de formare intelectuală și socială. Am fost încântat să aud de la oamenii mai în vârstă aprecieri ale perioadei în care guvernarea noastră a umplut curțile școlilor cu săli de sport, în cadrul unui program național de investiții fără precedent, după cum știți”.


Care burse domnule deputat Neață Eugen ? Atât de disperat sunteți după încă un mandat, încât ați ajuns să mințiți părinții care au copii la școală ? Patru ani de zile ce ați făcut în Parlamentul României pentru acești elevi cărora acum le promiteți bursă de 1000 lei/lună? Ați uitat că edilul nu a fost în stare să le dea 100 lei/lună, darămite cuantumul stabilit de lege ? Unde ați fost ? De ce nu ați făcut până acum acest demers ? Ce calcule exacte vă dau dreptul să promiteți burse de performanță în cuantum de 32-40% din salariul minim pe economie? Faceți public acest calcul și apoi vă credem !

Plecând de la titlul care nu conține nici o urmă de adevăr, observăm cum PSD își face campanie pe spatele copiilor, mințind în cel mai ordinar mod posibil. Atunci când introduci copiii într-o discuție, fie ea și una de campanie electorală, nu poți pentru voturi să promiți că vei acorda bursă de asistență socială de 1000 lei/lună, că nu ai cum. Acest fenomen financiar nu a existat nici măcar la sume modice, dar la această sumă. Nu putem uita cum părinții copiilor (în 2019) cu dizabilități au fost în audiență la președintele CJ, Constantin Rădulescu (și președinte PSD), pentru că nu au unde să ducă copiii la școală, Rădulescu nefiind prezent la discuții, avea treabă, era la ședința de partid, la București.

Domnule deputat Neață, dacă nu știți vă informăm noi – Primăria Râmnicu Vâlcea se află în instanță cu Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), pentru că edilul în legislația 2016-2020 a refuzat să acorde burse elevilor pe motiv că nu sunt bani, în timp ce orașul îl umplea de flori și schimba borduri și pavele bune cu altele care aduceau un profit unde trebuie.

Domnule deputat Neață, dacă nu știți vă informăm noi – nici un consilier local PSD nu a făcut nici cel mai mic demers pentru ca acești elevi să își primească bursele, acceptând că edilul nu vrea să le acorde, deși bani au fost mereu.

Domnule deputat Neață, vă mai informăm ceva, că poate ați uitat și acest lucru – din rândul consilierilor locali PSD făcea parte și Adina Dobrete – inspector pe management, la Inspectoratul Județean Școlar, măcar acest consilier trebuia să se implice și să facă tot posibilul să-i spună edilului că bursele elevilor sunt obligație legală, nu moft !!!

Domnule deputat Neață, cât de jos vă puteți apleca pentru un vot, în condițiile în care patru ani nici un parlamentar PSD, din Vâlcea, nu a făcut nici un demers pentru acești elevi. Jenant !

Și până la urmă, cum adică domnule Neață „vom acorda” ? Conștientizați ce spuneți ? Deci domnia voastră nu încearcă să obțină, printr-un proiect de lege eventual, un cuantum de 1000 lei/bursă socială, domnia voastră sigur o veți acorda. Bun. Când? Cum? La câți elevi ? Aveți o situație centralizată cu numărul de copii care ar putea să beneficieze lunar de 1000 lei ? Aveți o situație centralizată cu numărul de copii care ar putea să beneficieze de burse de merit, de studiu, de performanță cu un cuantum de 32-40% din salariul minim pe economie ? Faceți public situațiile elevilor și o să vă credem ! Faceți public și sursa sigură de finanțare și când va fi posibil acordarea lor. Faceți public tot, să vă credem, și atunci jos pălăria !

Nu vă e rușine să mințiți într-un mod atât de ordinar? Știți bine că edilul nu a acordat burse, de ce nu l-ați tras de mânecă să-i spuneți că nu e bine ce face și să acorde aceste burse ? De ce nu ați tras la răspundere consilierii locali PSD că tac și acceptă să nu se aprobe acordarea de burse ? Acum veniți să vorbiți de burse ? Rușine să vă fie !

Domnule deputat Neață, trasnsport gratuit pentru elevi ? Cu riscul de a ne repeta stimate domn: ce ați făcut voi parlamentarii vâlceni în cei patru ani de mandat pentru acești elevi, să veniți acum să promiteți burse cu un cunatum extrem de ridicat și transport gratuit? Mai mult, transportul gratuit pentru elevi îl pot acorda în primul rând primarii, fiecare pe localitatea sa, nu voi parlamentarii care trageți doar pentru interesele voastre personale și nimic altceva.

Neață Eugen, sunteți un individ preocupat doar de propria persoană și grupul scurt de lucru care v-a ajutat să ajungeți peste tot înainte de termen.

Vreți să nu mai fiți mințiți ? Vă sfătuim să votați orice, dar nu PSD ! Și nu spunem că ceilalți sunt mai buni. Nu. Dar ca acești mincinoși în nici un caz nu sunt !!! Nu poți promite burse mari la elevi când ei au deschis acțiune în instanță, judecându-se pentru obținerea lor. Adică ei nu primesc de 3 ani burse și voi promiteți că le măriți ? Și din cauza cui, a celui care v-a făcut deputat !!! Edilul Râmnicului !

Vai de noi ce candidați are PSD !

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.