41 total views

Cu unealta lui de la CJ, Păsat, care a dat primarilor pesediști fonduri cu lingurița și promisiunea că el va fi alesul în fruntea județului, don Buican își freacă mâinile de satisfacție că o parte dintre primarii pesediști au înțeles pericolul care ”vine, vine, vine, calcă totul în picioare”, vorba poetului.

Buican Costi

Încă o dată ciobanul de  Perișani s-a dovedit mai abil decât buldogul de Mihăești, luându-i acestuia o bună parte din oile rătăcite, asigurându-și o cale mult mai sigură spre pohta ce-a pohtit. Cam astea au fost și sunt calculele Buicanului care, după cum vedem, a făcut statutul partidului varză. Dar ce mai contează dacă pohta lui de mărire o cere? Ce contează dacă statutul partidului, revizuit și adăugit de Gorghiu și Blaga, interzice intrarea în sânul liberalilor a politicienilor altor partide certați cu legea? Pe Buican nu-l interesează altceva decât președenția Consiliului Județean și pentru atingerea acestui scop, ar fi în stare să pupe și stafia lui Cîlea. Și tare mi-e teamă că dacă va câștiga alegerile s-ar micșora distanța dintre el și pușcărie. Dar asta n-ar mai fi o rușine nici pentru liberali și nici pentru fuzioniștii lor pedeliști, care au marcat trecerea prin primăria Râmnicului precum câinele cu piciorul ridicat pe ulucile gardurilor. Și Gutău și Frâncu au făcut pe ea de Primărie. Gutău, însă, mai vrea o dată și, avându-l pe Buican la timonă, sprijinit și de butada ”a furat dar a și făcut”, s-ar putea să… Doamne-ferește!

În tot acest timp, Costi Rădulescu, ca și Pristanda, își numără steagurile pierdute: două la prefectură, unul la școala de fete, unul… În realitate toate vor trece pe la DNA, adică toți primarii lui dezertori au sărit în barca lui Buican ca să le asigure protecție. Aproape toți aceștia au probleme cu legea, iar tătucul Buican le-a promis că-i apără în schimbul voturilor. E foarte posibil s-o și facă din moment ce el însuși este apărat de… știm noi cine. Toate dosarele lui personale au fost puse la dospit în vederea prescrierii lor, de către… știm noi cine.

Costi Rădulescu ar trebui să-l cinsteasă pe Buican pentru că i-a făcut curățenie în partid. Au mai rămas încă destule gunoaie pe la pesediști, însă, după cum se mișcă treburile prin politichia vâlceană, curățenia ar putea deveni generală. Aparent, PSD-ul a cam luat-o în freză, dar Buican i-a făcut un mare serviciu, procopsindu-se cu penalii lui pesediști.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.