230 total views

Primarul Constantin Banacu și-a concentrat toate eforturile pentru a moderniza în cel mai scurt timp și singurul drum din comună rămas neasfaltat până în acest moment. Este vorba despre un drum de interes local, care face legătura între Bărbătești și Pietrari.

Banacu oct 2015

Pentru a-și vedea planul dus la bun sfârșit, primarul comunei Bărbătești a pus de o colaborare cu omologii săi din Costești și Pietrari. Împreună, cei trei aleși locali vor depune un proiect comun pentru a obține finanțare prin Programul PNDR 2014-2020, măsura 7.2. Dacă proiectul va obține punctaj mare și va fi declarat eligibil, comuna Bărbătești va primi 4 milioane de euro pentru asfaltarea acestui drum.

“Am făcut o asociere Bărbătești-Costești-Pietrari, pentru că de unul singur era destul de greu să obțin un punctaj mai mare. Până acum am avut deja întâlniri cu proiectantul și cu primarii celor două localități. Intenția mea este să asfaltez pe o lungime de trei kilometri și acest drum care duce spre târgul de la Pietrari”, a spus primarul Constantin Banacu.

Odată asfaltat și acest drum, localnicii din Bărbătești nu-și vor mai risca viața pe DN 67 pentru a ajunge la târgul din Pietrari.

Tot în această toamnă, primarul Cosntantin Banacu încearcă să acceseze 2,5 milioane de euro pentru modernizarea drumului care face legătura între comuna Bărbăteşti, Schitul Pătrunsa şi Mânăstirea Pahomie. Conform alesului local, proiectul prevede asfaltarea a şapte kilometri din drum, până la Schitul Pătrunsa, şi amenajarea altor câţiva kilometri de drum forestier între Pătrunsa şi Pahomie, schitul de pe raza localităţii Băile Olăneşti.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.