249 total views

Un proiect de lege care prevede grațierea în întregime a pedepselor de până la șase ani de închisoare aplicate de instanța de judecată a fost amendat luni seară la secret de către deputații juriști.

Potrivit hotnews.ro, propunerea legislativă, care vine din partea deputatului minorităților naționale Nicolae Păun și a deputatului PSD Mădălin Voicu, are ca obiect reglementarea amnistierii infracțiunilor pentru care Codul Penal sau legile special prevăd o pedeapsă privată de libertate de până la 4 ani inclusiv amendă, precum și grațierea în întregime a pedepselor cu închisoare de până la șase ani inclusive a pedespselor aplicate de instanța de judecată, indiferent dacă e vorba de pedepse cu executare sau cu suspendare.

Cele mai mari nume care ar putea beneficia de această lege ar putea fi fostul prim ministru Adrian Năstase, fostul senator PSD Cătălin Voicu sau Gigi Becali.
Surse ale hotnews.ro arată că proiectul a fost promovat de PSD, iar liberalii au fost împotrivă. Inițiativa legislativă urmează să intre în plenul Camerei Deputaților în cursul zilei de astăzi. Camera va fi și for decizional.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.