191 total views

Autorităţile locale din Bărbăteşti şi Olăneşti vor depune în această toamnă un proiect ce vizează asfaltarea a şapte kilometri de drum, până la Schitul Pătrunsa, şi amenajarea altor câţiva kilometri de drum forestier între Pătrunsa şi Pahomie, schitul de pe raza localităţii Băile Olăneşti.

BanacuPrimarul comunei Bărbăteşti, Constantin Banacu, susţine că drumul care face legătura între cele două obiective monahale va fi modernizat în cadrul unui proiect comun cu Băile Olăneşti. În prima fază, va fi asfaltat drumul forestier de la ieşirea din Bărbăteşti, pe o porţiune de şapte kilometri. Diferenţa de drum până la poarta Mânăstirii Pătrunsa, care în prezent poate fi străbătută doar la pas, va fi reabilitată cu ajutorul Arhiepiscopiei Râmnicului, susţine alesul local din Bărbăteşti. În partea a doua a proiectului se va moderniza şi drumul forestier care leagă Schitul Pătrunsa de Schitul Pahomie şi Mânăstirea Iezer.

“La noi în localitate vin foarte mulţi credincioşi, iar atunci când le spunem că trebuie să meargă pe jos mai bine de o oră până la Pătrunsa, oamenii se întorc din drum, căci foarte mulţi trăiesc cu impresia că pot ajunge până acolo doar cu maşina. Intenţionăm să asfaltăm cei şapte kilometri de drum forestier până la Schitul Pătrunsa şi am reluat discuţiile cu ÎPS Varsanufie şi pentru cei aproximativ trei kilometri care nu pot fi parcurşi cu maşina. ÎPS Varsanufie este de acord să facem un drum pentru maşini până la Pătrunsa, care să continue apoi spre Olăneşti, la Schitul Pahomie şi Iezer. Am avut o discuţie şi cu domnul primar Vasilache, am vorbit şi cu cei de la Consiliul Judeţean“, declară primarul Constantin Banacu.

Potrivit estimărilor primarului din comuna Bărbăteşti, valoarea proiectului ce vizează modernizarea drumului ar putea ajunge la 2,5 milioane de euro.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.