163 total views

Banca britanică HSBC, cea mai mare din Europa după dimensiunea activelor, a înregistrat o cifră de afaceri de 15.9 miliarde de dolari ( 11.36 miliarde euro ) în primul trimestru, cu 14% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul înainte de taxe a scăzut cu 13%, la 6.79 miliarde de dolari scrie Financial Times.

Rezultatele financiare au fost afectate de „condiţiile dificile de piaţă”, în special pe segmentul de investiţii, conform datelor publicate în raportul financiar. Divizia de investiţii a băncii britanice a înregistrat o scădere de 20% a profitului brut, până la 2.87 miliarde de dolari, în principal din cauza declinului major de pe piaţa asiatică, zonă geografică de unde britanicii obţin mai bine de jumătate de profit, potrivit aceleiaşi surse.

Pe de altă parte, cota de piaţă a unora dintre serviciile bancare oferite a crescut. Divizia comercială a înregistrat un profit înainte de taxe, cu 10% mai mare în primul trimestru, iar divizia de retail o creştere de 9%, în timp ce divizia de private banking a obţinut un profit de 201 milioane dolari, faţă de o pierdere de 125 milioane dolari înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Banca a mai precizat că nici în cel de-al doilea trimestru situaţia nu s-a îmbunăţit, pe fondul unei activităţi reduse a clienţilor.

zf.ro

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.